Home , Avrupa , Mannheim`da ‚Güncel Siyasal Gelişmeler‘ tartışıldı

Mannheim`da ‚Güncel Siyasal Gelişmeler‘ tartışıldı

WIN_20140706_150619MANNHEIM | 08-07-2014 | ATİF Mannheim tarafından, İntegrationsverein e.V.`de 6 Temmuz 2014 günü bir söyleşi gerçekleştirildi. „Türkiye`de Güncel Siyasal Gelişmeler“ başlığıyla düzenlenen Panel AABF Genel Sekreteri Özgür Öz, ATİF Başkanı Süleyman Gürcan, NAV-DEM (YEK-KOM) Temsilcisi Ramazan Öz konuşmaci olarak katıldı.

Öncelikle panelistlere 15er dakika konuşma süresi tanındı. Ardından verilen yemek molası sonrası Panelde soru-cevap bölümüne gecildi. Yaklaşık dört Saat süren söyleşi elli kişiye yakın katılım oldu.

İlk sözü Alan Ramazan Öz, konuşmasına Sivas ve Rojava şehitlerini anarak başladı. Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu`daki katliamlara değinen NAV-DEM temsilcisi baş sorumlunn emperyalist odaklar olduğunu belirterek, „söz konusu plan kendi cıkarları olduğunda emperyalistler insanlik adına hiçbir şeyi dikkate almazlar.“ dedi. İŞİD adlı ceteyi „emperyalistlerin ölüm makinası“ olarak tanımlayan temsilci: “ gün yurtseverlerin, devrimcilerin,sosyalistlerin birleşme ve mücadeleyi yükseltme günüdür“ şeklinde konuştu.

Öz, 21.yy`da ulus devletlerin çözüldüğü tezini savunarak, devrimciliğin bir yaşam biçimi haline getirilerek, hayatın her alanına uygulanması gerektiğini vurguladı.

Sözü Alan AABF G.Sekreteri Özgür Öz de konuşmasina şehitleri anarak başladı.

ATİF`i „Kardeş Kurum“ olarak tanımlayan Öz, Alevilerin varolma mücadelesinde Alevi kurumlarının tarihine değinilerde bulundu.

„TC devleti 91 yildir Türk-İslam cenderesi altında birçok kesimi ötekileştirdi.“ diyen Öz 2 Temmuz `93 Sivas katliamının ardından Alevi örgütlenmesinin anka kuşu misali küllerinden yeniden doğduğunu belirti.

AKP`nin „Almanya Demokratik Gücbirliği Platform“ nun oluşum sürecindeki rolüne vurgu yaptığı konuşmasında Öz, Ortadoğu`da islamcılığın gerici bir rol oynadığını belirti. Konuşmasında Aleviler için artık „incinsen de incitme“ döneminin kapandığına vurgu yapan Öz, yapılan saldırılara karşı koymanın meşru olduğunun altını cizdi.

Öz, Alevi toplumuna getirilen „celladına aşık olma, kemalistlere yedeklenme“ vb. eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, Alevilerin inanci ve yoluyla insanlığa önemli katkılar yaptığının altını cizdi.

ATİF başkanı Süleyman Gürcan konuşmasına böylesi panellere neden ihtiyac duyduklarını anlatarak ve önemine vurgu yaparak başladı.

Türk Hakim sınıflarının iç çatışmalarının yoğunlaştığına ve  bununla beraber emperyalistlerin Ortadoğu yu yeniden paylaşma emeliyle kan gölüne cevirdiğini söyleyen Gürkan dünyada ve ülkemizde süren sınıf mücadelesinden ve ezilen halkların mücadelelerinden örnekler verdi.

Gürkan konuşmasında egemenlerin birbiriyle çatışıyor olsa da, işçi-emekçilerin ve diğer ezilen kesimlerin sömürülmesi ve ezilmesinde ortaklaştıklarını söyledi. Gürkan örnek olarak ŞiŞe-Cam grevinde yaşananları anlatı.

Kadın cinayetlerine de dikkat çeken Gürkan: „ülkede bir Kadın kırımı yaşanmaktadır. Bu katliamlar politikasısdır.“ dedi.

ATİF Başkanı: „Gezi direnişinden sonra çok ciddi değişimler yaşandı. Bu dipten gelen dalganın yüzeye vurmasıydı. Bunun geleçeğini daha önceden görüyorduk. Gezi birçok algıyı değiştirdi. Örneğin sunni insanlar eşittir faşisttir algısı değişmeye başlamıştır.“ dedi. Gürkan sözlerini “ devrim utopyasından vazgecilmemelidir. Düzen secimleri yoluyla değiştirilemez.“ şeklinde tamamladı.

Panelin ikinçi bölümünde dinleyicilerin söz almalarıyla daha da canlandı. Söz alan birçok insan böylesi tartışmaların daha  çok yapılması gerektiğine de vurgu yaptılar.