Home , Avrupa , İbrahim Kaypakkaya Basel'de Coşkuyla Anıldı

İbrahim Kaypakkaya Basel'de Coşkuyla Anıldı

BASEL | 01 – 06 – 2011 | İbrahim Kaypakkaya, İsvicre’nin Basel şehrinde yapılan coşkuyla bir şekilde anıldı. Devrim şehitlerinin resimlerinin asıldığı salonda 1000’e yakın kişi sloganlar atarak, bayraklar dalgalandırarak ve marşlar söylerek yine O’nun yaşamı, mücadelesi ve düşüncelerini hatırladı.

Gece Tertip Komitesinin elektronik posta üzerinden anmaya ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

Katledilişinin 38. Yılında komünist Önder Ibrahim Kaypakkaya İsvicre nin Basel şehrinde bine yakın bir kitle katılımıyla anıldı. Parti ve devrim şehitlerinin resimlerinin asıldığı  salonda parti ve ordu bayrakları dalgalandı.

Acılış bölümünde “düşmanın kendini en güçlü hissettiği işkence hanelerde yenilişinin ve İbrahim yoldaşın kızıl direnme ruhuyla geliştirdiği, ser verip sır vermeme geleneğinin kanla yazılışının da yıldönümüdür” denildi. Parti ve devrim şehitlerinin isimleri okunarak, kitle saygı durusuna davet edildi. Devrim şehitleri ölümsüzdür sloganı ile sona eren saygı durusunun ardından “Yoldaş Seni Anacağız” marşıyla açılış yapıldı.

Gece Tertip Komitesi adına yapılan açılış konuşmasında Kaypakkaya’nın ideolojik ve teorik görüşlerinin bilimselliğine vurgu yapılarak güncel gelimseler içinde kaypakkaya nin görüşlerinin önemim belirtildi.

Sempozyum bölümüne gazeteci yazar Temel Demirer, Avukat Ercan Kanar ve Belediye-İş 2 Nolu Şube başkanı Hasan Gülüm katıldı. Sempozyum bölümünde güncel gelimseler tartışıldı.

Sempozyumun ardından Grup Şiar sahne aldı. Söylediği marslara katılımcılarda eşlik etmesi ile coşku doruğa cıktı. Parti bayraklarının dalgalandığı salonda “yaşasın Partimiz TKP/ML, halk ordusu TIKKO gençlik örgütümüz TMLGB”, “Besler yaşıyor TIKKO savaşıyor” vb sloganlar coşkuyla atıldı.

İsviçre de ki gençler tarafından oluşturulan Mavi Yol Şiir Grubu, partinin tarihsel gelişiminin anlatıldığı sine vizyon eşliğinde şiirlerini okuması, kitle tarafından coşkuyla karşılandı.

Gece Pınar Sağ ve Suavi`nin sahne alması ile sona erdi. Gecede TKP/ML Siyasi Büro, TKP/ML Dersim Bölge Komutanlığı, Partizan ve Özgür Gelecek gazetesinin gönderdi mesajlar okundu. Ayrıca geceye dost devrimci kurumlardan MKP, MLKP, TKIP ve TIKB nin göndermiş olduğu mesajlardan dolayı teşekkür edildi, ancak mesajlar zaman darlığından kaynaklı okunamadı. Coşkuyla gecen anma sloganlarla son buldu.