Home , Avrupa , HTİF: Patriyarka Kapitalist Sistemi Besleyen En Önemli Damardır!

HTİF: Patriyarka Kapitalist Sistemi Besleyen En Önemli Damardır!

HTİF | 11.08.2020 | Hollanda’nın Gilze şehrindeki AZC iltica kampında, Nijerya asıllı lezbiyen kadına yönelik gerçekleşen cinsiyetçi, homofobik saldırıyı ve kamp yönetiminin ırkçı, faşizan tavrını, Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTİF) olarak kınıyor, protesto ediyoruz. 3 Ağustos 2020 tarihinde, Nijerya asıllı lezbiyen – mülteci bir kadın, AZC Gilze iltica kampında kalan bir kadın arkadaşını ziyaret ettiği esnada, iki erkeğin homofobik saldırısına maruz kaldı ve üzerine kaynar su döküldü. Nijeryalı kadının vücudunda 1. ve 2. derecede yanıklar oluştu. Bu saldırıdan bir kaç gün önce, aynı kişilerin kadınlara yönelik homofobik söylemlerle taciz ve tehditte bulundukları da bilinmektedir.

Saldırı sonrasında kamp yönetiminin, yaralı kadını ambulans çağırıp en yakındaki hastaneye göndermesi gerekirlen, ağır yanıklarına rağmen 5 saat süren tren yolculuğu ile kadının ikamet ettiği iltica kampına göndermiştir. İnsanlık dışı olan bu durum, bir kez daha Avrupa’da ırkçılığın aldığı boyutu, faşizmin yükselen ayak seslerinin giderek nasıl yaklaştığını gösterirken, patriyarkanın ırkçılığı ve faşizmi nasıl beslediğini de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bir kez daha yineliyoruz… Patriyarka, kapitalist sistemi besleyen en önemli damardır. Nijeryalı bir kadın, lezbiyen ve mülteci olmasından kaynaklı, “sözde” demokrasinin beşiği Avrupa ülkelerinden olan Hollanda’da, şiddete maruz kalmış ve kamp yönetimi tarafından da en insani hakkı olan tedavi hakkından mahrum edilmiştir.

Bizler Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu olarak, Nijeryalı kadın arkadaşa yönelik gerçekleştirilen homofobik saldırıyı, keza iltica kampı yönetiminin yaralı kadına yönelik ırkçı ve faşizan tutumunu kınıyor, protesto ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kadınlara, LGBTİ+ bireylere, mülteci ve göçmenlere yönelik tüm saldırıların karşısında olacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Patrikaryal kapitalist sisteme karşı her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz.

HTİF Yönetim Kurulu 
10.08.2020