Home , Avrupa , HTİF 28. Kongresini Başarıyla Gerçekleştirdi

HTİF 28. Kongresini Başarıyla Gerçekleştirdi

20150322_140520HOLLANDA | 22-03-2015 |Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu 28. Kongresini delegelerin çoğunluğu ile başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

27. Dönem Yönetim Kurulu tarafından açılış yapıldıktan sonra, saygı duruşu yapıldı. Yapılan açılış konuşmasında, geçmiş dönem politik değerlendirmelerin yanısıra, Türkiyedeki siyasi gelişmelere değinildi. Bunun yanısıra yaşadığımızı coğrafyadaki sağcı ırkçı gelişmelerin karşısında sınıf mücadelesini demokratik kitle örgütleri düzeyinde ortaklaştırma çabalarının dahada güçlendirilmesi ihtiyacının altı çizildi.  20150322_140557

Açılış konuşmasından sonra Divan seçilerek gündeme geçildi. “ Hollanda İşçi Sınıfının Durumu, Mücadelesi ve Görevlerimiz“ konulu siyasi perspektif yazısı okunarak tartışmaya sunuldu. Yürütülen tartışmalarda öne çıkan önemli noktalar ise yaşadığımız toplumlarda hak alma mücadelesini, işçi sınıf mücadelesini ortaklaştırmak ve örgütlülüklerimizi bu doğrultuda güçlendirmekti. Bunu yerellerde DGB deki ilişkilerle beraber yerli kurumlarla sağlanacak ilişkilerin ağ şeklinde geliştirilmesinin doğru bir yöntem olacağı ve bu Federasyonu daha ileriye taşıyacağı kanısı ön plana çıktı. Geniş tartışmadan sonra perspektif yazısı oybirliği ile onaylanmıştır.

IMG-20150322-WA0007Perspektif yazısının onaylanmasının akabinden sonra Faaliyet raporu okunarak tartışıldı. Tartışmalarda vurgulanan ise Federasyonun yerel alanlarını nasıl ve hangi şekilde harekete geçirmesi konusunda belirlemeler yapmasıydı. Faaliyet raporunda ön plana çıkan ise Federasyonun geçen dönemde Gezi faaliyetliklerindeki ciddi çabalarıydı. Faaliyet raporu tartışmalarının ardından oybirliği ile rapor onaylanarak gündeme devam edildi. Mali rapor onaylandıktan sonra, Denetim Kurulu raporu sunuldu.

Yeni organların seçiminde Yönetim Kurulu için kendisini öneren 5 aday, oybirliği ile onaylandıktan sonra Denetim Kurulu 3 gönüllü aday ile onaylandı. Yeni yönetim organları seçildikten sonra 11-12 Nisan tarihlerinde yapılacak olan ATİK Kongresine 6 delege seçilmiştir. IMG-20150322-WA0006

Kongre dilek ve temennilerle bölümünden sonra Divan başkanın kapanış konuşması ile çoşkulu ve yoldaşça sıcak bir ortamda sonuçlandırılmıştır.