Home , Haberler , HPG: Cizre’deki fedai eyleminde 118 ‘güvenlik görevlisi’ saf dışı edildi

HPG: Cizre’deki fedai eyleminde 118 ‘güvenlik görevlisi’ saf dışı edildi

DSC_0307HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Şırnak’ın Cizre ilçesinde Türk polislerine yönelik gerçekleştirilen eylemde 118 devlet personelinin öldürüldüğünü açıkladı.HPG, eylemin Firat Pirsus kod isimli Mustafa Aslan tarafından yapıldığını duyuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Şırnak’ın Cizre ilçesinde devlet güçlerine yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

FEDAİ EYLEMİ YAPILDI

BİM açıklamasında, 26 Ağustos günü saat 06.40’ta Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Cizre-Şırnak yolu üzerinde bulunan Türk devleti güvenlik güçlerine ait Cizre katliam planlarının yapılarak hazırlandığı Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Lojmanları, Çevik Kuvvet Müdürlüğü, Kaymakamlık Evi, MİT binası ve Polis kontrol noktasına yönelik bir gerilla tarafından ‘fedai eylem’ gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Fırat Pırsus arkadaşımız tarafından “Önderliğimizden haber alamadığımızdan dolayı artık kimseyi dinlemiyoruz; fedai eylemler geliştireceğiz. ‘Bê Serok Jiyan Nabe!’ sloganımız çerçevesinde eylemlerimizi yükselteceğiz” şiarıyla yüksek miktarda patlayıcı dolu bir araç ile eylem düzenlenmiştir.’’ Denildi.

2016-08-26-cizrede-bomba-yuklu-aracla-saldiri280 ÇEVİK KUVVET ELEMANLARININ KALDIĞI BİNA BAHÇESİNDE PATLAMA OLDU

BİM, eyleme ilişkin şu ayrıntıları verdi:

Cizre şehitleri anısına da yapılan Fedai eylemde patlayıcı yüklü araç 280 Çevik Kuvvet elemanlarının kaldığı Müdürlüğe bağlı 2 binanın bahçesinde patlatılmıştır. Çevik Kuvvet Müdürlüğüne ait bu 2 bina tümden yıkılarak imha olurken burada bulunan yüksek miktardaki Cephane deposu da patlayarak yanarken ve 4 saat boyunca patlamalar devam etmiştir.

60 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Eylem esnasında Karakol bahçesinde bulunan 60 zırhlı araç (Ranger, Akrep, Kobra, Kirpi, BTR vb tipi) tümden imha olmuştur. Burada bulunan bazı araçlar ile Zırhlı Konteynırlar patlamanın etkisi ile Dicle suyuna düşmüştür. Emniyet binasının önemli bir kısmı tahrip olurken duvarları yıkılmış, Kaymakamlık Evi, MİT binasında büyük oranda tahrip olmuştur.

118 ‘GÜVENLİK GÜCÜ’ ÖLDÜRÜLDÜ 152’Sİ YARALANDI

Çevik Kuvvet Müdürlüğü ve Karakol bahçesinde gerçekleşen patlama da net 118 güvenlik gücü ölürken, 152 güvenlik gücü elemanı da yaralanmıştır. Kaymakamın da yaralandığı eylemde MİT binası ve diğer yanan ve tahrip olan binalarda ölen ve yaralananların sayısı netleştirilememiştir.

2 SİVİL YARALANDI

Eylem sonrası ölen ve yaralanan güvenlik güçleri Ambulans ve helikopterler ile Cizre, Silopi, Şırnak, Mardin, Amed ve Batman hastanelerine kaldırılmıştır. Cizre’ye giriş çıkışların yasaklandığı eylemde 2 sivil yurttaşta yaralanmıştır.

Fedai eylem gerçekleştiren arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;
Kod Adı: Fırat Pirsus
Adı Soyadı: Mustafa Aslan
Doğum Yeri: Urfa
Anne – Baba Adı: Hatice – Hüseyin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 26 Ağustos 2016 / Şırnak