Home , Haberler , DEMEP: KESK'te taciz iddiasi asılsız

DEMEP: KESK'te taciz iddiasi asılsız

ANKARA | 08 – 12 – 2010 | KESK’te yaşananlara ilişkin deklarasyon yayınlayan Demokratik Emek Platformu (DEMEP), “KESK’teki taciz iddiası kadın yapımız tarafından yapılan diyalog, görüşme ve araştırmalar sonucu açığa çıkarılmış; asılsız, iftira ve bir komplo olduğu anlaşılmıştır. Bu komplo ve karalama kampanyasına alet olan kişi ve anlayışların özeleştiri zorunluluğu olduğunu belirtir bunun takipçisi olacağımızı da ifade ederiz” dedi.

KESK’te yaşananlara ilişkin Demokratik Emek Platformu, deklarasyon yayınladı. Demokrasi, emek ve cins mücadelesi yürütenlere karşı son dönemlerde gözaltı, tutuklama ve sürgünlerin olağanlaştırıldığına işaret edilen deklarasyonda, “Bu duruma stratejik yaklaşım içerisinde olan anlayışımıza karşı, her dönem yalnızlaştırma ve marjinalleştirme politikası yürütülmektedir. Sadece bulunduğu yerleri değil dünyayı değiştirmeyi hedefleyen mücadelemizi bazı kurumlara, dar bir alana sıkıştırılmak istenmektedir. Bu doğrultuda sistem ve yürütücüleri salt fiziki değil psikolojik saldırılara da ağırlık vermektedir. Gerek ulusalcı, statükocu, milliyetçi güçler ve gerekse liberal, iktidarcı güçler bu noktada çoğu zaman birleşebilmektedirler. Öyle ki, milliyetçiliğe, iktidara, taciz ve tecavüze karşı mücadele verenler aynı kavramlarla itham edilebilmekte, karalanmaktadırlar” denildi.

Platformun, emek örgütleri içerisinde devrimci ahlaki ve politik toplumu referans alan bir mücadele anlayışına sahip olduğu ve demokratik ekolojik cinsiyet özgürlükçü paradigma çerçevesinde her alanda ilkeli duruşu ile çalışma yürüttüğünün altı çizilen deklarasyonda, şu ifadelere yer verildi:

“Bu duruşundan da kaynaklı 1990’lardan bu yana devletin her türlü saldırılarına ve faili meçhul cinayetlere maruz kalmış, buna rağmen ilkeli duruşundan asla taviz vermediği bilinmektedir. Bu tavrımızın bilinmesine rağmen küçük dar, iktidarcı ve hesapçı grupların demokratik emek mücadelemizi sekteye uğratma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Bu saldırıların AKP ve devletin politikalarından bağımsız olduğunu da düşünmemekteyiz. KESK’teki taciz iddiası kadın yapımız tarafından yapılan diyalog, görüşme ve araştırmalar sonucu açığa çıkarılmış; asılsız, iftira ve bir komplo olduğu anlaşılmıştır. Bu komplo ve karalama kampanyasına alet olan kişi ve anlayışların özeleştiri zorunluluğu olduğunu belirtir bunun takipçisi olacağımızı da ifade ederiz. Biz demokratik emek platformu her zeminde bu durumlara sesiz kalmayacağımızı politik ve ahlaki değerlerimiz temelinde süreci yönlendireceğimizin sözünü  veriyor, komplo sürecini kavrayıp bu süreçte yanımızda yer alan tüm üyelerimize ve dost güçlere de teşekkür ediyoruz.” (ANF)