Home , Avrupa , HOLLANDA’DAN GEZİ DİRENİŞİNE ENTERNASYONAL DAYANIŞMA MİTİNGİ!

HOLLANDA’DAN GEZİ DİRENİŞİNE ENTERNASYONAL DAYANIŞMA MİTİNGİ!

1ROTTERDAM | 29 – 06 – 2013 | Demokratik Güçlerbirliği Platformunun çağrısıyla Hollandalı kurumlarla bir araya gelinerek Taksim Gezi Parkı direnişiyle ilgili Hollandanın Rotterdam şehrinde bir miting düzenlendi.

29 Haziran cumartesi günü Rotterdam da düzenlenen miting saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasını Demokratik Güçbirliği Platformu adına HTIF Yönetim Kurulundan bir arkadaş gerçekleştirdi. Açılış konuşması aralarda konuşmaya denk düşen sloganlar, Heryer Taksim Heryer Direniş, Faşizme karşı omuz omuza, Kahrolsun faşizm Yaşasın mücadelemiz, Isyan Devrim Özgürlük ve Bu daha başlangıç mücadeleye devam, atıldı.

Demokratik Güçbirliği Platformu adına yapılan açılış konuşmasından sonra, Hollandanın en büyük sendikası FNV’nin başkanı Ton Heerts konusma yaptı. Ardından Sosyalist Parti (SP)  milletvekili Harry van Bommel konuşma yaptı. Her iki konuşmacıda Taksim Gezi Parkı direnişini selamladılar. SP milletvekili Harry van Bommel, AKP iktıdarnının bu yönetimiyle Avrupa Birliğine dahil olamayacağını vurguladı.

Proğrama şiirleriyle katılan Ibrahim Eroğlu ve Tuncay Çinibulak proğrama renk kattı.

Uluslar arası Af örgütü (Amnesty International) direktörü Eduard Nazarsky Gezi Parkında yaşanan olaylarda polis şiddetini kınadı.

Federasyonumuz HTIF‘ e bağlı müzik çalışmalarını yürüten Grup Rengi Isyan devrimci marşlar söyleyerek kitleyi çoşturdu. Kitle müzik eşliğinde halaylarda ATIK, Partizan ve diğer devrimci örgütlerin bayrakları yan yana dalgalandı.

Greenpeace direktörü Sylvia Borron Türk devletinin  AKP yönetiminin cevreyi katlettiğini Taksim Gezi Parkının yök edilmelerine karşı durduklarını anlattı. Çevreyi korumanın, doğaya sahip çıkmanın demokrasi sorununun bir parçası olduğunu vurguladı.

FNV Abvakabo sendikası, KESK davetlisi olarak Istanbula gittiklerin ve bu geziyle ilgili izlenimlerini aktardılar. En son HAK-DER başkanı bir konuşma yaptı.

HTIF kitlesi çoşkulu bir şekilde duruşu ve sloganlarıyla mitinge renk kattı.

IMG_0124IMG_0128IMG_0127IMG_0126IMG_0125IMG_0133 IMG_0131IMG_0130