Home , Avrupa , Hollanda'da sağlık sektöründe kısıtlamalar hakkında tartışma

Hollanda'da sağlık sektöründe kısıtlamalar hakkında tartışma

IMG_0144ROOSENDAAL | 21 – 12 – 2012 | 17 Aralıl tarihinde FNV sendikasının çağrısıyla çalışanlar bir araya gelip belediye mecli üyeleriyle beraber hükümetin sağlık sektöründeki kısıtlamaları tartıştı.

 Hollanda devletinin planlarına göre tasaruf paketleri kapsamında sadece sağlıkta 1.7 milyar euro kısıtlanacak ve bu kısıtlamayla ev hizmetlerinde ve yaşlılar evinde çalışan 57 bin sağlık emekçisi işten atılacak.

 Bu durum doğal olarak sağlık sektöründe çalışan işçileri rahatsız etmekte ve sağlık hişmetine ihtiyacı olan ınsanları da mağdur düşürmektedir.

 Toplantıya katılanlardan birinin babası için geldiğini, babasına bakan kadının işten çıkarıltacağını ve babasının bu duruma çok üzülüp her gün ağladığını anlattı. Bunun yanında babasının mağdur edildiğini söyleyerek belediye meclis üyelerine tepkisini dile getirdi.

 Tartışılan bir diğer konu ise yerelde yapılan bu çalışmaların uzun bir süredir Hollanda genelinde devam eden sağlık emekçisi işçilerin mücadelesiyle birleştirmek ve bu şekilde daha güçlü bir örgütlenme yaratılmasıydı.

 Son olarak 4 Şubat tarihinde Den Haag’ta senato önünde yapılacak olan mitinge çağrı yapılarak toplantı sonlandırıldı.