Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , HNK Tekstil’in sendika düşmanı tavrı protesto edildi

HNK Tekstil’in sendika düşmanı tavrı protesto edildi

deriteksHNK Tekstil’de bir süre önce Deriteks Sendikası’na üye olan işçilerden 3’ünü işten atan patronun sendika düşmanı tavrı bugün işyeri önünde yapılan açıklama ile protesto edildi.

İşyerlerinde patronların sendika düşmanı tavırları sürerken Deriteks Sendikası tarafından yapılan açıklamaya Tuzla Deri Sanayi’de örgütlü bulunan DERİTEKS üyesi pek çok işçi katıldı. İlk olarak HNK Tekstil önünde yapılan eylemde Deriteks Sendikası Tuzla Şube Başkanı Binali Tay patrona çağrıda bulunarak atılan işçileri geri almaya, işçilerin anayasal haklarına saygı göstermeye çağırdı.

Burada yapılan açıklamanın ardından Derimsan Deri bünyesindeki Boss Deri’nin toplu sözleşme döneminde yetkiye itiraz etmesi ve devamında işyerinde Deriteks üyelerine yönelik baskılarını protesto etmek için işyeri önüne yüründü. Yıllardır toplu sözleşmeli olarak çalışan Boss Deri’de sendikasızlaştırma saldırısına karşı Deriteks güçlü bir şekilde karşı dururken burada hem Grup Toplu Sözleşme döneminde olunması hem de örgütlü olunan işyerlerinden sendika karşıtı çabalara karşı işçiler “Sendika yoksa üretim de yok”, “Sözleşme hakkımız, grev silahımız” sloganlarını attı.

Boss Deri önündeki açıklamada Deriteks Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, tüm işçileri greve hazır olmaya çağırdı. Tay, bugüne kadar alınan hakların masada alınmadığını ve masada da verilmeyeceğini söyledi. Derimsan’ın yıllardır örgütlü olunan bir işyeri olmasına rağmen toplu sözleşme engelleme çabalarına da asla sessiz kalmayacaklarını söyleyen Tay, son dönemde savaş politikalarından işçilerin etkilendiğine değindi. Tay, patronların buradan kendileri için bahane ürettiklerini ve toplu sözleşmede aile yardımını kaldırmak istediklerini ve bunun da mevcut haktan geriye dönmek olacağını altını çizdi ve tüm işçileri gerekirse grev yoluyla haklarını koruyacaklarını söyledi.

Deriteks Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Hasan Uluşan sözü alarak işçileri bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmaya ve Derimsan patronunu sendika baskına son vermeye çağırdı. Uluşan, yıllardır bu işyerinde emek veren işçilerin olduğunu ve işçilerin bu dönemde sendikadan istifaya zorlandığına değinerek bu saldırının sadece Boss Deri’de değil tüm deri işçilerine yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini söyledi.

Deri işçileri, “Derimsan şaşırma sabrımızı taşırma“, “Sözleşme hakkımız engellenemez“, “Sözleşme hakkımız grev silahımız”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdılar.