Home , Haberler , HDP Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı

HDP Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı

yayin_yasagiHalkların Demokratik Partisi  ( HDP ) yazılı bir açıklama yayınlayarak Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

Açıklamada şunlar belirtildi: „Ankara’da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur.

Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.“ denildi.

>>>>>>>

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki saldırıda toplam 34 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Müezzinoğlu yaptığı açıklamada 30 kişinin olay yerinde öldüğünü, 4 kişinin de hastanelerde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Müezzinoğlu’nun açıklamalarına göre hastanelerde şu anda 125 yaralı bulunuyor, bunlardan 19’unun durumu ciddi.
>>>>>>

Akşam saatlerinde yaşanan patlamanın ardından AKP hükümetinin ilk çabaları interneti yasaklamak olurken, Facebook kullanıcılarına “Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir” seçeneği oluşturdu. “Güvende değiliz” diyen insanlar, bu uygulamaya tepki gösterdi.

Bugün akşam saatlerinde Güvenpark’ta bir otobüse çarparak infilak eden bomba yüklü bir aracın patlamasının ardından Ankara Valiliği 27, Sağlık Bakanlığı can kaybını 34 olarak verdi. Ancak gerçekte can kaybı ve yaralı sayısının çok daha yüksek olduğunun farkında olan halk, çözümü sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda arıyor.

Bunun bilincinde olan AKP hükümeti son süreçlerde her yaşanan saldırının ardından olduğu gibi yine internete erişimi yavaşlattı, Facebook ve Twitter uygulamalarına girişi neredeyse imkansız hale getirdi. Birçok kullanıcı Zenmate gibi ekstra uygulamalar kullanarak bu sansürü, yasağı delse de kısa bir süre sonra Ankara patlamasına ilişkin yayın yasağı getirerek sansürü koyulaştırdı.

Bu da yetmedi Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ankara saldırısı nedeniyle Twitter ve Facebook’a erişim yasağı getirildi.

“Güvende değiliz”

Diğer yandan Facebook kullanıcılarına “Görünüşe göre Ankara,Turkey’deki patlamadan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir” şeklinde bir uygulamayı devreye soktuğunu bildirdi. “Güvende değiliz” diyen Ankaralılar, bu uygulamaya tepki gösterdi.