Home , Avrupa , HDK İsviçre 1. Olağan Kongresi’nin kararlarını açıkladı

HDK İsviçre 1. Olağan Kongresi’nin kararlarını açıkladı

İsviçre|16.01.2017|HDK İsviçre, 15 Ocak 2017 pazar günü, geniş katılımlı ve çoşkulu geçen 1. Olağan Kongresi’nin kararlarını açıkladı. HDK İsviçre eş sözcüleri, basına yaptığı bir açıklama ile: “Kongremizin değerlendirmesini, seçim sonuçlarını kısa zamanda resmen açıklayacaklarını, ancak şimdi ilk aşamada, konuların önemine binaen alınan Kongre kararlarını duyurmak istediğini” bildirdi.

“Bilindiği üzere, 4 Şubat 2017’de Brüksel’de Avrupa Kuruluş Kongresi gerçekleştirlecektir. Bu çerçevede gündemimiz yoğun ve önemlidir. Avrupa Kongremiz sürecinde HDK-A delegelerinin önerileri doğrultusunda, bir dizi karar taslağını elbette değerlendirilecek, tartışılacaktır.

Bundan da önemlisi HDK-A girişim Komisyonunun önerdiği ve tartışmaya açtığı TÜZÜK ve PROGRAM taslaklarımız karara bağlanacaktır. Bu temel belgelerimizin canlı tartışmalar ve katkılar getireceğini bekliyoruz.”

“Ancak İsviçre Kongremiz, ülke özgülünde yapılacak çalışmalarda bize hat çizen bazı ek kararlar almıştır.”

“Bu kararlarımızı aşağıda açıklıyoruz.”

“İsviçre Kongremizin, HDK-A kuruluşunun temellerini güçlendirmekte katkı sunacağını, mücadelemizi ve birliğimizi yükselteceğini umarak, 1. olağan Kongremizde alınan kararlarımızı kamuoyuna saygılarımızla açıklıyoruz.” “Biz kazanacağız, Serkeftin“

HDK İsviçre 1. olağan kongresi kararları

– Türkiye’de OHAL’in uzatılmasına karşı başlatılan kampanyayı var gücüyle destekler, bu konuda İsviçre’de Türkiyeli, Kürdistanlı ve İsviçreli demokratik kurumlardan oluşan en geniş platformun oluşturulması için azami çabayı sarf etmeyi kararlaştırır. Bu çalışmanın somut biçimi olarak, önümüzdeki aylarda gündeme gelecek olan “Anayasa Referandumuna” ilişkin güçlü ve geniş bir “Hayır Cephesi” kurmak üzere harekete geçer.

– Başta Türkiye Devletinin Kürt Halkına karşı yürüttüğü imha ve inkar savaşı olmak üzere, emperyalizmin doğrudan ya da dolaylı olarak destekledikleri savaş politikalarına karşı, Avrupa demokrasi güçleriyle ortak bir mücadele yürütmeyi hedefler.

– Özel olarak İsviçre’de, genel olarak Avrupa’da son süreçte daha da yükselen ırkçılığa, göçmen karşıtı saldırganlığa ve yasal düzenlemelere karşı İsviçreli demokrasi güçleriyle birlikte mücadele eder.

– Sermayenin TTIP, CETA ve TISA benzeri saldırı paketlerine karşı İsviçreli emek güçleriyle birlikte mücadele yürütür.

– Özelde göçmen kadınların, genel olarak İsviçre’deki tüm kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelelerini destekler, bu mücadelenin parçası olmayı hedefler.

– İsviçre’deki her düzeydeki seçim ve referandumlarda HDK örgütlülüğü olarak İsviçreli sosyalizm ve demokrasi güçleriyle ilişkilenerek davranır. (Avrupa Forum)