Anasayfa , Haberler , Hapishanelerde şiddet büyüyor!

Hapishanelerde şiddet büyüyor!

tutsak_kadnHaber Merkezi`mize yollanan bilgilere göre; Edirne F tipi Cezaevi’nde 30siyasi tutsak
Tekirdağ 1 no’lu ve 2 no’lu F tipine sürgün edildi.
Tutsaklar sürgün edildiği gün Tekirdağ 1 ve 2 nolu F tipi gardiyanları tarafından çırılçıplak soyundurulup darp edilmiştir.
Bazı tutsakların kol ve bacakları kırılmıştır.Doktorların tedavilerine cezaevi yönetimi tarafından engel olunuluyor.Yönetim tarafından tutsakların hücre camları ve görüş alanındaki camlar boyanmış tutsakların birbiriyle olan iletişimi kesilmiştir.Aile ve avukatlarla görüştürülmüyorlar.
2 noludaki sürgün sevklerin havalandırmaya çıkmalarına izin verilmiyor.
Gardiyanlar “sizi adam edeceğiz”diyerek aralıklı saldırılarda bulunuyorlar.

HAPİSHANELERDE SÜRGÜNLER DURMUYOR

Hapishanelerde bir eziyet yöntemi olarak uygulanan sürgün politikası, takip edilemeyecek bir hızla artarak devam ediyor. Bu sebeple, tutsakların yeni adreslerini güncellemeyi önemsiyoruz.

  • F Tipleri’nden yoğun T Tipleri’ne aktarım var. Ceza kategorilerine göre yoğun bir ayrışıma gidilmiş gibi gözüküyor; tutuklu-hükümlü – müebbet-ağır müebbet… gibi.
  • Şakran T Tipi Hapishanesi’ne çok sayıda sürgün haberi var…L Tipleri’nden, D Tipleri’nden alınan tutsaklar Şakran T Tipi’ne götürülmüş.
  • Kars-İnebolu’da politik tutsak kalmadığı tahmin ediliyor. Toplu sürgün yaşanmış.
  • Edirne’den sürülenlerin sayısı henüz belli değil. Geçen hafta çok sayıda tutsağı toplu olarak götürmüşler. Aileleler yakınlarını arayıp duruyor.

Savaş konsepti hapishanelerde: baskı, hak ihlali, sürgün, psikolojik – fiizki işkence, mektup v.s. yasağı olarak yansıyor. Takipçilerimizden web sitemizdeki  adres listemizdeki yakınlarının adreslerini kontrol etmelerini, duymadığımız sürgün  dolayısıyla değişiklik varsa bildirmelerini rica ediyoruz.Bunu daha sağlıklı gerçekleştirebilmemiz için, lütfen önce listemize bakınız.

Tutsak Adresleri linkihttp://gorulmustur.org/icerik/guncel-tutsak-adresleri