Home , Avrupa , Hannover,den Savaşları durduralım !

Hannover,den Savaşları durduralım !

12903905_1528483240780998_1650999081_o

HANNOVER | 26-03-2016 |  1950’lerden beri her sene paskalya da barış inisiyatifleri tarafından düzenlenen ve bu yıl „Savaşları durduralım – mültecileri göçe mecbur eden nedenlere son verelim“ adı altında gerçekleştirilen „Ostermarsch“ eylemliklerine bu sene ATIF Hannover de katılım sağladı.

Nav-Dem, DİDF, MLPD ve Die Linke gibi bir çok solcu kurumun katıldığı miting Hannover Steintorplatz’da başladı. Stant, müzik dinletileri ve konuşmalardan sonra Kröpcke’ye doğru yürüyüşe geçildi.

Yoğun ilgi gören sahne’de konuşma yapan ATİF temsilcisi Almanya ile Türkiye arasında ki anlaşmaya değinirken dikkatleri Almanya hapishanelerinde bulunan 10 ATİK aktivistene çekti.

„Alman Adalet Bakanlığı’nın emriyle Federal Savcılığın hazırladığı iddianamedeki bilgiler tamamen Türk istihbarat birimleri tarafından verilmiş olduğu için, bu sözde deliller zaten baştan şüphelidir ve dolayısıyla bu yargılama merasimi de, AKP hükümetinin halkları bölme ve hak arayanı baskılama politikasına çanak tutmaktadır. Türk İstihbarat bilgileri çoğunlukla hukuka aykırı yollardan ve/ya işkenceyle temin edildiği için, geçmiş zamanlarda bu bilgilere dayalı sözde belgeler, uluslararası mahkemeler tarafından geçersiz görülmüş ve üstelik yüzlerce yargılamanın adil olmadığına somut olarak kararverilmişti.“ diyen konuşmacı sözlerini 3 Haziran’da Münih’de Eyalet Yüksek Mahkemesin’de başlayacak olan duruşmaların çağrısını yaparak bitirdi.