Home , Avrupa , Enternasyonalist Birlik’ten Sokak Şenliği

Enternasyonalist Birlik’ten Sokak Şenliği

FRANKFURT |26.05.2017| Enternasyonalist Liste/MLPD olarak Eylül ayında gerçekleştirilecek olan seçim kampanyası çalışmalarını sürdüren Enternasyonalist Birlik bileşenleri tarafından Frankfurt/Galluswarte bölgesinde bir sokak şenliği düzenledi. Bileşenleri arasında ATİF, AGİF, ADHK, REBELL, YDG, MLPD ve YENİ KADIN’ın da yer aldığı etkinlikte verilen mesajlar yanında, çocuklara dair aktiviteler ve müzik grupları da yer aldı. Dario ve ekibinin söylediği enternasyonal marş ve şarkıların yani sıra KAGEF bünyesinde çalışmalarını yürüten Grup Simurg‚da söylediği Almanca, Türkçe, İspanyolca marşlar, türküler ve deyişlerle keyifli ve çoşkulu bir program gerçekleştirdiler.

Seçimlerde MLPD’den adayların kendilerini tanıttıkları şenlikte, kamuoyunu duyarlı kılma adına mahalle aralarında çocuklar için „Gelecek için“ yürüyüş de gerçekleştirildi. Sık sık uluslararası dayanışmanın önemini içeren sloganların atıldığı yürüyüş boyunca konuşmalar da gerçekleştirildi.

Pfingsten gençlik buluşmasına hazırlık anlamında çocuklar ve gençler tarafından sınırsız oyunlar adıyla yarışmalar düzenlendi. Heyecanlı ve coşkulu geçen yarışmadan sonra tüm gençlerin Gelsenkirchen’de yapılacak Pfingsten gençlik buluşmasına çağrısı yapıldı.

Yeni KADIN ve Courage yaptıkları ortak açıklamayla, Meşale Tolu şahsında tutuklanan basın emekçilerine uygulanan keyfi tutuklamaları kınayarak, Aslı Ceren ve Die Welt muhabiri Deniz Yücel derhal serbest bırakılmalı denildi.

Grup Simurg‚un söylediği marşlar sonrası davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla ‚Hoch die İnternationale Solidaritat‘ sloganlarıyla şenlik sonlandırıldı.