Home , Avrupa , 25 Kasım’da Stuttgart’ta Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Israrı!

25 Kasım’da Stuttgart’ta Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Israrı!

STUTTGART | 26.11.2019 | Avrupa’da cadı kazanların’da yakılan kadınlardan Mirabel Kardeşlere , Anti Faşist ve Anti Kapitalist mücadele saflarındaki Emma Goldmanlar’dan Simone de Beauvoir’a, komünist kadın önderler Clara’ya, Roza’ya, Lilitlerden Kızıl Zora’Lara, Barbara Anna Kistler’lere, Ivana Hofmanlara, Kürt Kadın Hareketi Önderi Sakine Cansızlar’a #Suffrajet Hareketinden #NiUnaMenos #MeToo #KadınlarBirlikteGüçlü, Enternasyonel Feminist Hareketlere ve Şili’de tecavüz edilerek katledilen sokak sanatçısı Daniela Carrasco’ya uzanan enternasyonal mücadele ile geçmişten günümüze ezilenin ezileni kadınlar 25 Kasım’da birkez daha ‘‘Üzgün değil Öfkeliyiz!‘‘ sloganı ile dünya’nın birçok şehrinde sokaklardaydı.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Günü kapsamında Almanya’nın Stuttgart kentinde’de kadınlar tepkilerini sokağa taşıdı. Rotebühlplatz’da başlayan yürüyüşte taşınan dövizler ile birlikte kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiği çağrısı ile atılan sloganlar ve konuşmalar ile vurgulandı.

Kadınlar Schlossplatz’a geldiklerinde Frauenbündis (Kadınların Birliği) öncülüğünde örgütlenen mitingde sırasıyla kurumlar konuşmalarını yaptılar. Konuşmalarda kurum temsilciler mücadele bayrağını sonuna kadar taşıyacaklarını aktardılar.

Eylem Frauenbündis bileşenleri Yeni Kadın, ADKH, SKB, TJK-E, Courage, Zusammenkämpfen-Stuttgart tarafından organize edildi.