Home , Avrupa , Hanau Katliamı Berlin`de Lanetlendi

Hanau Katliamı Berlin`de Lanetlendi

BERLİN |20.02.2021| 19 Şubat 2020 tarihinde Almanya`nın Hanau şehrinde gerçekleştirilen ırkçı katliam başkent Berlin`de 20.02.2021 tarihinde saat 14:00`da binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen bir yürüyüş eylemi ile lanetlendi. Bir yıl önce Hanau`da gerçekleştirilen ırkçı saldırı sonucu 9 göçmen vahşice acımasız bir şekilde katledilmiş ve devlet kurumlarının bugün hala açığa çıkaramadığı (yada çıkarmak istemediği) bir çok soru işareti geride bırakmıştı.

Başta Hanau kenti olmak üzere, Almanya`nın bir çok şehrinde düzenlenen eylemlerden biri de başkent Berlin`de gerçekleştirildi. Eyleme destek vermek için binlerce kişi Berlin`in Hermannplatz meydanına akın etti. Yürüyüş güzergahı olarak göçmen kökenlilerin yoğun yaşadığı Neuköln ve Kreuzberg semtleri belirlendi. Yürüyüşün toplanma alanında başlangıçta yaklaşık 4000 kişi olan kitle, geçilen caddelerden eyleme verilen destek ile sona gelindiğinde yaklaşık 8000 `e ulaştı.

Tüm Covid-19 önlemlerine rağmen katılımın yoğunluğu dikkat çekti. Eyleme bir çok anti-faşist, devrimci, demokrat alman kurumlarının yanı sıra ATİK ve AGİF `de katılarak destek verdiler. Yaklaşık beş saat süren eylem bitiş noktası olan Berlin-Oranienplatz meydanına gelindikten sonra olaysız bir şekilde son buldu.