Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta ÖSO Destekçileri Kullanılarak Provakasyon Girişimi

Hamburg’ta ÖSO Destekçileri Kullanılarak Provakasyon Girişimi

HABER MERKEZİ |11.02.2018| Hamburg’ta Efrin’le dayanışma eylemleri tüm hafta boyunca gerçekleştirildi.Hamburg’ta çeşitli semtlerde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı mitingler gerçekleştirildi. Son olarak Cumartesi günü (10.02) Efrin ile dayanışma amaçlı ve faşist T.C ‘ni  teşhir eden büyük yürüyüş gerçekleştirildi.Aynı günde Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci , demokrat ve yurtseverler alanları doldurarak Efrin direnişini sahiplendi.ATİF Hamburg’un da içerisinde yer aldığı Efrin’le dayanışma platformunun çağrısı ile Sternschanze ‘de başlayan yürüyüş gerçekleştirildi.

Hamburg Efrin Yürüyüşünde Polis Provakasyonu

Hamburg’ta kitlesel ve çoşkuyla saat 14:30 ‘da Sternschanze semtinde bir araya gelindi. Sloganlar ve konuşmalarla faşist T.C politikaları birkez daha kınandı. Hamburg’ta daha önce gerçekleşen yürüyüşlerde bayrakların ‘‘Yasak’’ olduğu gerekçesi ile polisin saldırıları olmuştu.Bazı kişiler hakkında işlem yapılmıştı. Ayrıca faşist T.C’nin destekçilerinin provakasyonları sonucu da olaylar yaşanmıştı. En son düzenlenen yürüyüşte ise ‘‘Buda olmaz’’ dedirten bir provakasyona bu kezde Almanya kolluk güçleri tarafından gerçekleştirildi. Efrin’de kadın , çoluk , çocuk ,genç ve yaşlı demeden faşist T.C askerleri ile beraber katliamlar gerçekleştiren ÖSO çeteleri destekçisi yaklaşık 20 ile 30 kadar kişi yürüyüş güzergahının bulunduğu noktada aynı saatlerde miting gerçekleştiriyordu. Efrin dayanışması için yürüyüşe katılan devrimci , demokrat ve yurtseverlerin olayı görüp tepki göstermesi ile Almanya Polis Gücü devrimci, demokrat ve yurtseverlere saldırdı. Bilinçli olarak polis ekiplerince bu provakasyon yapıldı. Almanya polis gücü gaz, jop ve yumruk atmak suretiyle saldırılarda bulundu.Almanya polis gücü yurtsever bir kadın görevliye yumruk , cop ve gaz ile saldırdı. Olayı yakından takip eden muhabirlere de saldırı esnasında gaz sıkıldı. Görevliler bu açık provakasyon girişimini yetkili polis şeflerine dile getirse de polislerin  saldırıları gerçekleşti. Gerçekleşen polis saldırısında gazdan ve joplardan aktivistler ve haber takibi yapan muhabirlerde  yaralandı.Bu tarz provakasyonların amacı binlerin katıldığı bir yürüyüşü baltalamak ve katılımcıları da kriminalize etmek olarak kitle tarafından aktarıldı.

Eylem bu tarz aşırı provakasyona rağmen soğukkanlı ve duyarlı davranılarak devam etti.Yürüyüş planlandığı şekilde provakasyonlara rağmen merkez tren garı (Hauptbahnhof) önünde gerçekleşen konuşmalarla bitirildi.