Home , Avrupa , Hamburg’ta Newroz Yürüyüşü

Hamburg’ta Newroz Yürüyüşü

Hamburg|21.03.2019| Demirci Kawa’nın yaktığı isyan ateşi ile başlayan Ortadoğu halkları için yeni bir yıl ,baharın müjdecisi olan ve Mazlum Doğan’la , Kemal Pir’lere Kürtler için ayrı bir öneme sahip olan ,yeni mücadele sürecini içeren Newroz Hamburg’ta devrimci , demokrat ve yurtseverlerin katıldığı bir yürüyüşle kutlandı.

Bugün (20.03) Hamburg Altona semtinde bir araya gelen kitle halaylarla marşlarla etkinliği başlattı. Saat 18’de ki toplanmayla startı verilen etkinlik 18:30 başlatılan meşaleli yürüyüşle devam etti. Nav-Dem , ATİK , ADHK , AGİF kurum taraftarları yani sıra yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle coşkulu sloganlarla Rojava direnişi selamlandı. Türkiye ve T.Kürdistan’ında artan saldırılar kınanarak , açlık grevi eylemcilerinin direnişi sahiplenildi. Yapılan konuşmalarda Newroz’un anlam ve önemine dikkat çekildi. Meşalelerle yürüyüşe ayrı bir renk katıldı.

 Havai fişekler ve Newroz Ateşi

Hamburg Altona semtinde başlayan yürüyüş Sternschanze semtine marşlar ve sloganların coşkusu ile gelindi. Sternschanze meydanında Newroz ateşi yakıldı ve Havai fişekler atılarak Newroz kutlandı. Etkinlik çalınan marşlarla ve çekilen halaylarla son buldu. Almanya Polis Gücü’nün Havai Fişek gösteriminde ve Newroz Ateşi yakılması esnasında kameralarla çekim yapması ve yürüyüşe de Almanya Polis gücünün yoğun önlemler alması dikkati çekti.

https://www.facebook.com/AHM.Haber/videos/577040782778866/

https://www.facebook.com/AHM.Haber/videos/385830328664561/