Anasayfa , Avrupa , Hamburg'ta Edebiyat Günleri!

Hamburg'ta Edebiyat Günleri!

HAMBURG |02 – 12 – 2012 | Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği’in “Edebiyat Günleri 1”  etkinliği gerçekleşti…68 Kuşağı’nın devrimci önderlerinden Atilla Keskin’in son kitabı “Zorunlu Yanlızlık”ıntanıtımının yapıldığı etkinlikte
Dernek adına yapılan  konuşmada, dernek olarak birçok etkinlik gerçekleştirildiği ama bu etkinliklerin daha çok siyasal temalı etkinlikler olduğu, kültür-sanat ve edebiyat alanında etkinlik gerçekleştirmede biraz zayıf kalındığı, bundan sonraki süreçte bu alanda etkinliklere daha fazla yer vermeye çalışılacağı söylendi.

Hamburg ATİF ve Kürt Yazarlar ve Sanatçılar Külübü tarafından organize edilen etkinlikte modöriterliği Kürt Yazar Orhan Çelik yaptı. Yazar Çelik konuşmasına Keskin’in kısa bir biyografisini çizerek ve kitapları hakkında bilgi vererek yaptı…Daha sonra sözü Atilla Keskin’e bıraktı.

Konuşmasına devrimci mücadeleye Che Guavera çizgisine inanarak başladıklarını söyleyerek başlayan Keskin, yaşadığı çok şey olduğunu ve bunları en iyi olarak kitablarda anlatabileceğini düşünerek yazmaya başladığını söyledi. İlk kitabı  “Acılara Yenilmeyen Gülümseyişler” de öldürülen arkadaşlarını anlattığını ve ölümü anlatmanın hele hele dostlarının ölümünü anlatmanın ne kadar zor bir şey olduğunu gördüğünü dile getirdi.
“Zorunlu Yanlızlık”ta ise siyasal ilticalıların kalabalık içinde nasıl bir yanlızlık yaşadıklarını anlatmaya çalıştığını anlattı.

Konuşmasında burjuvazinin Deniz’i efsaneleştirmeye çalışıyor. “Bizler (Denizler) “iyi, mahsum çocuklar değil, isyancılardık” diye sözlerine devam eden Keskin, halkın gözünde mahsum ama burjuvazinin gözünde mahsum değil, sistem karşıtı isyancılar olduklarını, bulun böyle bilinmesi gerektiğini söyledi..

Dinleyicilerden gelen bir soru üzerine  mevcut komünist parti yapılanması anlayışının sanatsal üretimi kısıtlağını bunun da ancak, yeni tipte bir parti , örgüt anlayışıyla aşalabileceğini değinen Keskin, tekçi anlayışların sanat ya da edebiyat üretimini kısıtladığına inandığına söyledi…

Son olarak ATİF gibi bir kurumun kendisini davet etmesinden fazlasıyla memnuniyet duyduğunu ve yeniden buluşmak ümidini dillendirerek sözlerini sonlandırdı…