Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Dönüşümlü Açlık Grevi Yürüyüşle Sonlandırıldı

Hamburg’ta Dönüşümlü Açlık Grevi Yürüyüşle Sonlandırıldı

Hamburg |16.12.2018| Türkiye’de HDP milletvekillerinden Leyla Güven’in başlattığı ve daha sonra birçok bölgeye yayılan açlık grevine destek amacıyla ayrıca Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek amacıyla Hamburg’ta da dönüşümlü açlık grevi eylemi gerçekleştirildi.

Açlık grevi bir haftayı aşkın süredir devam ediyordu. Dün(15.12) itibariyle gerçekleştirilen yürüyüşle beraber açlık grevi sonlandırıldı. Hamburg merkez tren garı Hauptbahnhof’un önünde başlayan yürüyüş Gensämarkt önündeki alanda gerçekleştirilen konuşmalarla sonlandırıldı. Açlık grevi eylemine aralarında ATİF taraftarlarınında olduğu çok sayıda kişi dayanışma ziyaretinde bulundu.Dün gerçekleşen eyleme de katılım sağlandı. Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırı planlarının da protesto edildiği eylemde Abdullah Öcalan’a karşı faşist T.C’nin uyguladığı izolasyon politikaları kınandı.

Almanya Polisin Bayrak Tahamülsüzlüğü Sürüyor

Almanya’da son süreçlerde yasaklanmak istenen yurtseverlerin bayrak ve sembollerine son süreçte de devam ediliyor. Dün gerçekleşen eyleme YPJ bayrağını bahane eden Almanya polisi saldırı gerçekleştirdi. Bir aktivist gözaltına alındı.Kısa süre alıkonulan aktivist kimlik bilgileri alındıktan sonra  serbest kaldı. Son süreçte artan baskı politikaları eyleme katılanlar tarafından protesto edildi.

Aktivist serbest kalana kadar orada bekleyen aktivistler İŞID terörüne karşı mücadele yürüten bir örgütün bayrağının yasaklanmasını Avrupa’da ki ‘‘Demokrasi’’ anlayışını gösterdiğini vurguladılar. Kitle bu baskı yasalarını faşist T.C ile yapılan kirli anlaşmalara bağladıklarını söylediler.Almanya Polisi haber takibi yapan bir muhabire de kimlik sorgusu yaptı. Fotoğrafları kontrol etmek isteyen polislere direnen muhabir daha sonra haber takibine devam etti.