Anasayfa , Avrupa , Hamburg'ta 12 Haziran Seçimleri Etkinliği Yapıldı

Hamburg'ta 12 Haziran Seçimleri Etkinliği Yapıldı

HAMBURG | 22 – 05 – 2011 | 21 Mayıs Cumartesi günü Hamburg’ta 12 Haziran seçimlerinde BDP’nin desteklediği adaylarla dayanışma etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın ve ilginin olduğu salon etkinliğine Hakkari Bağımsız milletvekili adayı Salahattin Demirtaş da katıldı.

Etkinlikte çeşitli kurumlar tarafından yapılan konuşmalarda AKP’nin bağımsız adayların önünü kesmek için her yolu denediği vurgulandı. Selahattin Demirtaş da kitleye seslenerek, herkesin bu süreçte yapacağı birşeylerin olduğunu, bunun için de herkesin bir çaba içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Maddi destek için bağış kutusunun oluşturulduğu etkinlikte Partizan Hamburg Okurları adına da bir mesaj okundu. Mesajda Kürt halkı ve Türkiye devrimci ve demokrasi güçleri üzerindeki baskılara değinilerek, baskılar kınandı. Mesajda Partizan olarak gerici, ırkçı, faşist partilerin 12 Haziran seçimlerinde boykot edildiği, BDP’nin dekteklediği bağımsız adayların desteklendiği belirtildikten sonra Partizan Okurları olarak Hamburg’ta yapılan ve yapılacak her türlü pratik etkinlikte yer alındığı ve alınacağı belirtilerek mesaj sonlandırıldı.

Müzik dinletisinin de yapıldığı etkinlik geç saatlere kadar devam etti.