Anasayfa , Avrupa , Direniş Sürdükçe İsviçre’de Dayanışma Büyüyecek!

Direniş Sürdükçe İsviçre’de Dayanışma Büyüyecek!

bASEL 1İSVİÇRE|08-06-2013|Taksim Gezi parkıyla başlıyan ve Türkiye’nin dört bir tarafına yayılan direnişe sahiplenmek ve dayanışmayı büyütmek için 10 gündür İsviçre’nin çeşitli şehirlerinden eylemliklerinin bir yenisi de

08 Haziran 2013 tarihinde Basel ve Bern şehrinde gerçekleştirildi.

Basel şehrinde İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) de içinde yer aldığı demokratik güçler tarafından oluşturulan Basel Taksim Direnişiyle Dayanışma Komitesi tarafından organize edilen mitingde, Türkiye’deki direnişi selalıyarak başlanıldı.

Komite adına yapılan Türkçe ve Almanca açıklamada, “sömürüye, yoksulluga, aşağılanmaya ve hiçe sayılmışlığa karşı sokaklarda direnen insan seline karşı, AKP nin zorba iktidarını korumak için adeta görülmemiş polis terörünü estirmiş ve 3 kişi hayatını yitirmiş, onlarcası ağır ve binlercesi yaralı ve onlarcası yine sakat bırakılmıştır. Bizler günlerdir emekçilere zülüm eden AKP iktidarını lanetliyor, direniş sürdüğü müttedce dayanışmaya devam edeceğiz.” Diyerek her yer Taksim her yer direniş sloganıyla bitirdi konuşmasını.

Akabinde UNİA sendika temsilcisi bir konuşma gerçekleştirdi. İsçiçre’li temsilci Türkçe seslenerek “Yoldaslar, direnisi selamlıyorum ve diktatör Erdoğanı lanetliyorum.” Dedikten sonra almanca konuşmasına devam etti. Peşine SP partisi milletvekili bir konuşma yaparak direnişi selamladı.  Miting devam ederken Faşizme Karşı Çarşı Grubu pankart ve dövizleriyle alandaki kitleyle birlikte Faşizme karşı omuz omuza sloganları ile haykırıldı. Çarşı Grubunun miting alanında ki çoşkusu tüm kitlenin beğenisini topladı.

1000 aşkın kitleyle yapılan mitingde ATİK’in çıkarmış olduğu Almanca bildiri dağıtımın yanı sıra, Her yer direniş, yer yer Taksim sloganlı Partizan bildirisi de dağıtıldı.

BERN

Bern 1 (2)Bern’de demokratik güç birliği tarafından yapılan, özelinde Taksim genelde tüm Türkiye’de 11 gündür yaşatılan faşist saldırıları protesto etmek için bir miting düzenlenmiştir.

Mitinge Bizlerde YDG ve İTİF olarak destek verdik. Yapılan konuşmalar içinde YDG olarak sürece ilişkin bir konuşma gerçekleştirerek direnişi selamladık.

bASEL 2

Basel 3bASEL 1