Anasayfa , Avrupa , Hamburg Son Yılların En Kalabalık Yürüyüşünü Afrikalı Mülteciler İçin Yaptı!

Hamburg Son Yılların En Kalabalık Yürüyüşünü Afrikalı Mülteciler İçin Yaptı!

hamburg mülteci eylemi5HAMBURG | 04 – 11 – 2013 |İtalya’nın Lampedusa adasından Hamburg’a gelen 300 kadar Afrikalı mültecinin Hamburg’ta kalmasını sağlamak amacıyla aylardır yapılan eylemlerden en kitleseli ve etkilisi geçen Cumartesi günü yapıldı.

“Lampedusa Hamburg’ta” inisiyatifi tarafından örgütlenen eyleme çeşitli meslek kuruluşları, sendikalar, partiler ve aralarında ATİF’in de bulunduğu çok sayıda göçmen örgütü destek verdi. 10000 (Onbin)’i aşkın kişinin katıldığı yürüyüş Hamburg’un merkezi tren istayonunda başladı.

Hamburg SPD hükümetinin mültecilere kalma hakkı verilmesi talebiyle yapılan eylemde Alman devletinin mülteci politikası eleştirildi. Nato`nun Libya’yı bombalaması sırasında çok az sayıda insanın sokağa çıktığı dile getirilirken, bugün bu kadar insanın mültecilerin taleblerine sahip çıkıyor olması konuşmacılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Mayıs ayından bu yana Hamburg’ta bulunan 300 civarındaki mülteci uzun süre sokakta kaldıktan sonra çeşitli yardım kuruluşları ve kilisenin desteği ile çadır ve kilise binasında barınıyor. SPD hükümeti ise iltica yasalarını bahane ederek mültecileri geldikleri ülke olan İtalya’ya geri göndermek istiyor.