Home , Avrupa , Hannover'de 'Kadına Yönelik Şiddet' Konulu Seminer Verildi

Hannover'de 'Kadına Yönelik Şiddet' Konulu Seminer Verildi

HANNOVER| 03– 12 – 2012 | 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele günü kapsamında ATİF-Hannover Derneği tarafından 2 Aralık Pazar günü bir seminer gerçekleştirildi.
Seminer iki bölümde ele alındı, ilk bölümde Psikolog Ayşe Aydın kadına yönelik şiddetin tarihçesine değindi. Erkek egemen sistemin kadına yönelik her türlü şiddetine vurgu yaparak, günümüz toplumunda kadına yönelik şiddetin giderek arttığını istatistiklerle belirtti. Kadına yönelik şiddetin sosyal, cinsel, duygusal ve ekonomik olarak ortaya çıktığı durumlara ilişkin örnekler verirken en etkili şiddetin duygusal şiddet olduğunu vurguladı. Diğer şiddetler görsel olarak ispatlanırken duygusal şiddetin kolayca anlaşılır bir şey olmadığını ama kişi üzerinde ki kalıcı etkisinden söz etti.
Sunumu;kadının mücadelenin her alanında yer almasına değinirken,kadın mücadelesinin ve örgütlü olmanın önemini vurgulayarak tamamladı.

İkinci bölümde söz alan arkadaşlar kadın sorunu ve kendi yaşadıklarından da yola çıkarak soru ve görüşlerini dile getirdiler. Sorunun belli olduğunu,çözüme nasıl ulaşılacağı soruldu.Bundan sonra ne yapabiliriz görüşlerine karşın,erkek arkadaşların öncelikle özgürleşmemiz gerektiğini ve bu sorunu bilince çıkarıp sorunu çözme konusununda inandırıcı olmamızı ve gerçekten istememizi önerdiler .
Geleneksel hale getirdiğimiz aylık kahvaltı sonrası gerçekleştirilen seminer,geniş bir katılım ve sıcak bir ortamda oldukça canlı ve yoğun tartışmalarla geçti.

2 Aralık Cumartesi günü ise Hildesheim Alevi Derneğinde ATİF Yeni Kadın ‚Kadına Şiddet ve Psikolojik etkileri‘ üzerine seminer verdi. Katılımın beklenenden az olduğu seminerde katılımcıların seminere olan yoğun ilgisi dikkat çekti. Katılımcıların seminerden oldukça mennun oldukları gözlemlendi.