Home , Avrupa , Hamburg Derneği Milletvekilleri İle Seçimleri Değerlendirdi

Hamburg Derneği Milletvekilleri İle Seçimleri Değerlendirdi

HAMBURG | 29 – 03 – 2011 | ATİF’e bağlı olarak çalışmalar yürüten Kültür ve Dayanışma Derneği Hamburg Parlemento seçimlerinin sonuçlarını düzenlediği bir kahvaltıda milletvekilleri ile birlikte değerlendirdi.

Kahvaltıya Sol Parti’den milletvekili Mehmet Yıldız ve Yeşiller milletvekili Filiz Demirel katıldı. Dernek üye ve dostlarının da katıldığı kahvaltılı sohbet toplantısında ilk sözü dernek başkanı alarak seçimlerde yapılan çalışma ve bundan sonra parlemento da yer alan ilerici demokrat milletvekilleri ile ortak işler yapmayı arzuladıklarını belirtti. Aslolanın parlamento dışı mücadelenin olduğunu belirten başkan kahvaltıya katılan herkesi örgütlü mücadeleye çaığırdı.

Daha sonra söz olan Yeşiller milletvekili Filiz Demirel ise kendisini tanıttıktan sonra partisinin projelerinden sözetti. Tek başına hükümet olmayı başaran SPD’nin bir çok söz verdiğini belirten Demirel kendilerinin bu sözlerin takipçeleri olacaklarını belirtti. Özellikle göçmenlerin seçme ve seçilme hakkı kazanabilmesi için çalışmalarına devam edecekelerinin altını çizdi.

Demirel’den sonra söz olan Sol Parti milletvekili Mehmet Yıldız’da seçimlerde SPD’nin bu beklenmeyen başarısının nedenlerine değindikten sonra Hamburg’ta geniş kesimlerin yakıcı sorunları olan konut, kreş ve üniversite harçları gibi sorunlarla ilgili SPD’nin bir çok sözler verdiğini, ama konut sorunu dışında şu ana kadar hiçbir somut projelerinin olmadığını belirterek, muhalefet olarak bu sürecin takipçileri olacaklarını belirtti.

Yıldız, kendisi açısından parlementer mücadelenin tek ve belirleyici bir mücadele olmadığını ama toplumsal sorunların gündeme taşınması açısından önemli bir alan olduğunu belirtti. Yine ATİF gibi kurumların önemli işlevleri olduğunu, bu nedenle de şimdiye kadar eksik kalan ortak çalışmanın bundan böyle hayata geçirilmesi için her kesimin çaba sarfetmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak katılımcıların soru ve görüşleri alındı, gelen sorular yanıtlandıktan sonra toplantı sonlandırıldı.