Anasayfa , Avrupa , Halk Savaşçıları Anıldı

Halk Savaşçıları Anıldı

ALMANYA | 04 – 07 – 2011 | Dersim’de seçim sonrası yoğunlaştırılan devlet saldırılarının ardından, T.C ordusuyla girdikleri çatışmalarda şehit düşen TKP/ML TİKKO, HPG ve MKP-HKO gerillaları için Almanya’nın çeşitli şehirlerinde anmalar gerçekleştirildi.

FRANKFURT

Dersim’de TC ordusu ile girilen çatışmalarda şehit düşen gerillalar Frankfurt Gençlik ve Kültür derneğinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Kitlesel katılımın olduğu anma etkinliğinde MKP HKO gerillaları Abidin Demir, Ozan Derman, İsmail Perktaş ile TKP/ML TİKKO gerillası Yurdal Yıldırım ve HPG gerillası Mazlum Erenci şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi.

MKP ve Partizan adına yapılan konuşmalarda şehitlere bağlılıkta ve devrim mücadelesinde ısrarın altı çizilirken, gerillaların kısa özgeçmişleri hakkında bilgiler verildi. Gerillalara atfen arkadaşları tarafından yazılan yazıların okunmasının ardından sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Anma etkinliği söylenen marşların ardından sona erdi.

DUISBURG

27 Haziran’da Dersim’de şehit düşen Ozan Derman, İsmail Perktaş ve Abidin Demir, Duisburg’ta da bir anma etkinliği ile anıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlik saat 13.00’te açılış ve saygı duruşu ile başladı. Ardından MKP Merkez Komitesinin yaptığı yazılı açıklama ve TKP/ML NRW taraftarlarından gelen açıklama okundu, şehitlerin anısına şiirler okundu. Anmada TKP/ML TİKKO şehidi Yurdal Yıldırım ve HPG şehidi Mazlum Erenci de saygıyla anıldı. Sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlik müzik eşliğinde sona erdi.