Home , Dünya , HALİL AKSAKAL ÖLÜMSÜZDÜR

HALİL AKSAKAL ÖLÜMSÜZDÜR

aveg-kon

Aveg-Kon

AvEG-Kon- Girê Spî’yi (Til Abyad) özgürleştirme operasyonu sırasında şehit düşen MLKP savaşçısı Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) Rojava devrimi ve halklarımızın özgürlük mücadelesi uğruna ölümsüzler kervanına katıldı. Mazlum Aktaş Rojava savunmasında savaş siperlerinde yerini alan Enternasyonal Özgürlük Taburun’da yer alan Arap ulusuna mensup bir MLKP savaşçısıydı. O partisinin savaş birliklerinin en tecrübeli ve atak militanlarından birisiydi. Rojava’da hemen hemen her karış toprakta, her mevzide, her cephede savaşmanın onurunu taşıdı. Til Abyad’ı özgürleştirme hamlesinde cesareti ve ataklığıyla örnek devrimci bir pratik sergilemiştir. 1984 Antakya-Harbiye doğulu olan Mazlum Aktaş, genç bir işçiyen partisinin saflarında mücadeleye katılmış ve Rojava savunmasında da tereddütsüz yerini almıştır.

Kara bir zehir gibi o coğrafyanın topraklarına sızan tecavüzcü, katliamcı İŞİD’e karşı halkların özgürlük mücadelesini büyüten YPG, YPJ, MLKP ve Enternasyonel devrimciler bu insanlıktan nasibini almamış yeni canlı türü İŞİD için en stratejik bölge olan Til Abyad’da temizlik operasyonu başlattılar. Bu operasyonla birlikte Kobene’nin düşmesini hayal eden AKP ve cumhurbaşkanı ecel terleri döktüler. Kendi yandaş medyaları aracılığıyla PYD’nin İŞİD’den daha tehlikeli olduğunu manşetlere taşıdılar. İŞİD barbarlığından kaçarak Akçakale sınırına yığılan halka zulüm uygulayan Türk devletinin muradı özgürlük savaşçılarının o stratejik bölgede yenilmesiydi. Fakat bir daha yanıldılar. İŞİD ve onun tescilli destekçisi AKP bir kez daha yenildi ve özgürlük savaşçıları büyük bedeller ödeyerek, halklarımıza bir daha zafer müjdesi armağan ettiler.

Halil Aksakal 18 Haziran günü, Siluk’un güney cephesinde mayın patlaması sonucu, üç siper yoldaşıyla birlikte şehit düşmüştür.İŞİD barbarlığı ve destekçileri yenilecek, tarih yazan devrim şehitlerinin cesareti o topraklarda şafak gibi doğacak halklarımızın üzerine.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu

AvEG-Kon