Home , Haberler , Gümüşhane’deki saldırıyı HBDH üstlendi

Gümüşhane’deki saldırıyı HBDH üstlendi

HBDH, 5 Haziran günü Trabzon-Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüsün hedef alınarak vurulduğunu ve eylem sonucunda 6 rütbeli askerin öldüğünü açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Komutanlığı, 5 Haziran günü Trabzon-Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüsün hedef alınarak vurulduğunu ve gerçekleştirilen eylemde 6 rütbeli askerin öldüğünü belirtti.
HBDH, 4 Haziran günü ise Hatay’ın Payas ilçesi kırsalında göreve giden bir grup militanın arazide gizlenmiş devlet güçlerini vurduğunu kaydedildi.

Yapılan açıklamada, „5 Haziran günü AKP ve devlet faşizmine karşı saat 10.00’da militanlarımız tarafından Trabzon-Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüs hedef alınmış ve vurulmuştur. Militanlarımızın gerçekleştirdiği bu eylemde içinde 6 rütbeli askerin bulunduğu minibüs kullanılmaz hala gelmiştir. Bu askerlerden 6’sı da ölmüştür. Faşist devlet güçleri Trabzon-Gümüşhane yolunu 3 saat boyunca trafiğe kapatmıştır. Militanlarımızın eylemi ardından başlayan operasyon halen devam etmektedir“ denildi.