Anasayfa , Avrupa , Güzel Ana ve Serdar Can Stuttgart’ta Anıldı

Güzel Ana ve Serdar Can Stuttgart’ta Anıldı

STUTTGART|25.09.2017|Stuttgart Tohum Kültür Derneğinde, 24 Eylül de düzenlenen anmada, açılış konuşmasının ardından her ikisi de mücadele yaşamları boyunca gösterdikleri dik duruşları ve fedakarlıkları ile hem Kaypakkaya geleneğinin hem mücadele alanlarındaki dostlarının yüreklerinde haklı bir yer kazanmış iki ölümsüz değerin anısına kitle saygı duruşuna davet edildi. Devamında Serdar Can ve Güzel Şahin’in yaşamından kesitler anlatan ve yine cenaze törenini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Her iki devrim emektarının devrimci anısına Proletarya partisinin açıklaması okundu. Ve yine devrimci demokratik kurumlardan ATİK, YENİ KADIN, İsviçre PARTİZAN adına açıklamalar yapıldı.

Güzel Ananın gelini Çiğdem onun çok sevdiği ‘Orada bir kerpiç ev vardı’ parçasını okudu, ve kısa bir konuşma yaptı. Devrimci demokratik kurumlar adına MLPD, AGİF, SYKP, Stuttgart Halk evi, adına konuşmalar yapıldı. Devrimci sanatçı Onur Olgun ‘Yoldaş seni anacağız’ adlı marşı kitle katılımı ile birlikte seslendirdi. Tohum Kültür Merkezi 180 kişiyi aşan bir katılımla gerçekleşen anmanın kapanış konuşmasında, sunumu yapan konuşmacı, ‘Güzel Ana yı tanımlamak gerekirse 4K 1G olarak ifade edilebilir. Yani Kadın, Kürt, Kızılbaş ve Komünist olmak üzere bu dört değeri bir bedende taşımış, şahsında bütün anneleri temsil eden bir sembol haline gelmiş bir Güzel anne.’ diye niteleyerek son sözü yine ona bıraktı.

 

O tarihe ‘Ben sadece alevi, kürt, devrimcilerin değil. Dara düşen, haksızlığa düşen herkesin annesiyim.’ kaydı düştü …Güzel Ana ve Serdar Can bu duygu ve düşüncelerle uğurlandı.