Home , Avrupa , 1 Mayıs Londra’da Kutlandı

1 Mayıs Londra’da Kutlandı

LONDRA | 03 – 05 – 2010 | İşçi ve emekçilerin enternasyonal bayramı olan 1 Mayıs Londra’da Clerkenwell’de başlayıp Trafalgar meydanında son bulan bir yürüyüş ile başladı. Yaklaşık 3 bin kişilik bir kitlenin katıldığı yürüyüş sloganlar, marşlar ve halaylarla gerçekleşti.

Bir çok Türkiyeli örgüt ve kurumun da katıldığı etkinlikte sendikalar daha çok temsilci düzeyde katılım gösterdi. Bunun yanı sıra İngiliz, Kübalı, İranlı, Filipinli, İspanyol, ve daha bir çok kurum ve örgüt etkinlikte yer aldı. Slogan, pankart ve halaylarla başlanan etkinlik, yine yürüyüş esnasında İngilizce ve Türkçe atılan ‘1 Mayıs Kızıldır, Kızıl Kalacak!’ ‘1 Mayıs enternasyonal işçi bayramı!’ ‘Yaşasın bir Mayıs!’ gibi sloganlar ve marşlar eşliğinde devam etti.

Toplanma alanına gelindiğinde çeşitli işçi sendikalarından ve kurumlardan oluşan temsilcilerle konuşmalar gerçekleşti. Konuşmacılar yaşanan mali krizin bedelinin nasıl işçilere ödetilmek istediğine değinirken, 6 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçim noktasında da vurgular yaptı. Özellikle iş ve eğitim alanındaki hak gaspları ve eşitsizliklerin altını çizerek bu noktalarda haklarının geri verilmesi çağrısı yapıldı.

Türkiyelilerden oluşan bir koro 1 Mayıs Marşını okuduktan sonra kitle halaylar çekerek etkinliği sonlandırdı.