Anasayfa , Haberler , Grup Yorum 25. Yılında Yine Çoşturdu

Grup Yorum 25. Yılında Yine Çoşturdu

İSTANBUL | 15 – 06 – 2010 | Türkiye’nin protest müzik ve halk müziğinin tutarlı emektarı Grup Yorum, 25. Yılını ’25. Yıl Hiç Durmadan’ sloganı adı altında tarihine laik bir şekilde kutladı. İnönü stadında 55 bin kişiyle kucaklaşan Grup Yorum, marşlarıyla yine çoşturdu.

13 Haziran 2010 tarihinde Beşiktaş İnönü stadında gerçekleştirilen konsere kitlelerin gösterdiği yoğun ilgi ve katılım damgasını vurdu. 55 bin kişinin tanıklık ettiği Grup Yorum konserine tanınan sanatçılar da dayanışmalarını esirgemediler.

İstanbul Symphonic Project orkestrasının eşlik ettiği gecede Ruhi Su Dostlar Korosu, Yasemin Göksu, Ali Primera, Suavi, Nejat Yavaşoğulları, Zeynel Aba, Ali Ekber Ere, Sevcan Orhan, İbrahim Karaca ve Erdal Bayrakoğlunun yanısıra usta oyuncu Tuncel Kurtiz de sahne aldı.

Geçmişten bugüne küçükten büyüğe herkesin yüreğinde yer edinmiş türkü ve marşların seslendirildiği gecede ‚Amerika Defol‘, ‚Yaşasın Halkların Kardeşliği‘ ve ‚Haklıyız Kazanacağız‘ sloganları atıldı.

Türkiye ve dünya genelinde ilerici, devrimci ve halkın sanatı yolunda tutarlı çizgisiyle tanınan Grup Yorum, 25 yıl önce çalışmalarına başlamış, grup elemanlarının siyasi tutumlarından kaynaklı gördüğü baskı ve şiddet gitgide boyutlanmış olmasına rağmen, kitlelerle bütünleşen Grup Yorum albüm ve konser çalışmalarına aralıksız devam etmişti.