Anasayfa , Haberler , Grup Munzur üyelerine hapis cezası

Grup Munzur üyelerine hapis cezası

TÜRKİYE | 21 – 07 – 2010 | Tunceli’nin Hozat ilçesindeki bir konser etkinliğinde Kürtçe şarkı söyleyen Grup Munzur üyelerine ‘örgüt propagandası’ yaptıkları gerekçesiyle 10’ar ay hapis cezası verildi.

16 Haziran 2008’de Tunceli’nin Hozat ilçesinde düzenlenen bir konser etkinliğinde söyledikleri şarkı ve yaptıkları konuşma gerekçe gösterilerek haklarında dava açılan Grup Munzur üyelerinin her biri için Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10’ar ay hapis cezası verildi.

Grup Munzur üyelerinden Özlem Gerçek’in konuşması ve grubun seslendirdiği ‘Lexin Gerilla’ adlı Kürtçe şarkı karara gerekçe olarak gösterildi. Mahkeme sözkonusu Kürtçe şarkıyı ve Gerçek’in sahnede dile getirdiği “Bu türküyü dağlarda, barikatlarda, tarlalarda, ovalarda, devrim ve özgürlük mücadelesinde şehit verdiğimiz nice halk çocukları için okumak istiyoruz” ifadeleri ile örgüt propagandası yapıldığına karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından grup üyeleri Özlem Gerçek, Mahir Çelebi ve Ercan Duman hakkında 10 ay hapis cezası verildi