Home , Haberler , Gözaltılar Çanakkale ve Ankara'da Protesto Edildi

Gözaltılar Çanakkale ve Ankara'da Protesto Edildi

ÇANAKKALE | 25 – 02 – 2011 | 23 şubat günü 7 ilde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve Halkın Günlüğü gazetesine yönelik gerçekleştirilen gözaltılar ve baskınlar, Çanakkale ve Ankarada protesto edildi. 24 şubat Perşembe günü yapılan protestolara birçok devrimci, demokratik  ve ilerici kurumlar katılım sağladılar.

Ankara

Yüksel Caddesinde yapılan basın açıklamasında DHF, Partizan, ESP, HÖC, EHP, SP, SDP, TÖP, SGPH ve Devrimci 78’liler Girişimi katılım sağlayarak gözaltıları ve baskınları protesto etti. Basın açıklamasında “Sömürü ve zulüm saltanatına karşı halkın haklı mücadelesini yükseltelim” Kürtçe ve Türkçe yazılı pankart açıldı, çeşitli sloganlar atıldı. Açıklamada “Ezilen milyonların demokratik hakları ve özgürlükleri için sürdürdüğümüz mücadeleyi saldırılar altında savunmaya; bilinçle, cesaretle ve cüretle yeni demokrasi bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz. DHF, bütün faaliyet alanlarında, devrimci, demokratik, ilerici güçlerle birlikte bu iradeyi temsil etmekte bir an olsun geri durmayacaktır. Çünkü bizler biliyoruz ki; emeği ve geleceği için örgütlenmiş bir halkı hiçbir kuvvet yenemez!” sözlerine yer verildi.

Çanakkale

Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasında, İstanbul, Zonguldak, Amed, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’da evlere ve kurumlara yapılan baskınlar ve gözaltıların toplumun tüm örgütlü kesimlerine yönelik olduğu vurgulandı. Açıklamada DHF’in tüm faaliyet alanlarında devrimci demokratik ilerici güçlerle birlikte bu mücadeleyi temsil etmekte bir an olsun geri durmayacağı belirtildikten sonra açıklama atılan sloganlarla sonlandırıldı.

Yapılan basın açıklamasına Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Yeni Demokrat Gençlik, Demokratik Yurtsever Gençlik ve Emekçi Halk Partisi katılarak destek verdi.

Faşistler Provokasyon Arayışında

Basın açıklamasından sonra gelen bilgilere göre, Çanakkale’nin farklı semtlerinde toplanan faşistler provokasyon yaratmaya çalıştı. Çeşitli esnafları dolaşan faşist grubun “teröristler eylem yapıyor izin vermeyelim” diyerek, devrimci demokratik güçlere saldırmanın yollarını aradığı ve zemin yaratmaya çalıştığı söyleniyor.