Home , Haberler , Gözaltı Terörüne Karşı Basın Toplantısı Düzenlendi

Gözaltı Terörüne Karşı Basın Toplantısı Düzenlendi

İSTANBUL |18.01.2017| İstanbul ve Dersim’de 16 Ocak’ta evleri basılarak gözaltına alınan 14 Özgür Gelecek okuru için bugün İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

16 Ocak Pazartesi günü Tunceli Valiliği’nin talimatıyla, şafak operasyonu gerçekleştirilerek gözaltına alınan 14 Özgür Gelecek okuru için bugün (18 Ocak) İHD İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan Gülsev Kaya, “Bu esasta OHAL değil ya da OHAL’in sonucu değil, bilakis TC’nin olağan halidir! Faşizmin bugün için Erdoğan ve AKP eliyle uygulanan halidir” dedi.

Emekçi halklara ve özgür gelecek mücadelesinde yol alan tüm kurumlara çağrımız hepimize yapılan bu baskı ve saldırılara karşı güçlerimizi birleştirmeliyiz. Başta işçi-emekçilerin, Kürt halkının sesini yükselterek susmamaya, sinmemeye dayalı iradeyi bir kez daha canlı tutmaktan geri durmayacağız” diyen Kaya, birleşik mücadeleyi örerek, baskıya, sömürüye, katliamlara karşı birlikte mücadele etmeyi sağlamaktan, geri durmayacaklarını belirterek, konuşmasını sonlandırdı.

“Dersim’e götürüldü denildiler ama hala Vatan’dalar!”

Kaya, İstanbul’da alınan Özgür Gelecek okurlarının ilk olarak Dersim’e götürüldüğü iddia edilmesine karşın halen Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduklarını belirtti. 5 günlük avukat yasağı uygulandığına, açlık grevinde olan Özgür Gelecek okurlarına dışarıdan hiçbir yiyecek ve içecek malzemesi verilmediğine ve bu yüzden içeride su ve şeker verilip verilmediği konusunda endişeli olduklarına değinen Kaya; dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ve sürecin takipçisi olacaklarını belirterek basın açıklamasını sonlandırdı. (Kaynak: Özgür Gelecek)