Home , Avrupa , (Görüntülü) Faşist Ankara Katliamı Berlin‘ de Bir Kez Daha Lanetlendi

(Görüntülü) Faşist Ankara Katliamı Berlin‘ de Bir Kez Daha Lanetlendi

ankarakatliami_berlinBERLİN |18-10-2015| Ankara‘ nın göbeğinde Barış Mitingi’nde  gerçekleştirilen bombalı saldırı, HDP-BERLİN Platformunun önceki gün düzenlediği yürüyüş ile bir kez daha lanetlendi. Ankara Barış Mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 100’ün üzerinde kişiyi  anmak ve faşist TC devletinin faili olduğu katliamı lanetlemek için , kitle saat 15:00’da Berlin-Gesundbrunnen’da bir araya gelerek Weding –Leopolplatz’a doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe HDP-BERLİN Platformu’nun çağrısı ile ATİF, DİDF, Partizan, Kürt özgürlük Kitle Örgütleri gibi bir çok örgüt geniş katılım sağladı. Toplanma alanında ve yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar ile katliam lanetlendi.

ATİF adına söz alan bir konuşmacı; faşist TC’nin katliamlarına bir yenisinin daha eklendiğini ve bunun ilk olmadığı gibi son da olmayacağını, amacın halkın direnişi nin yükselmesini engellemek olduğunu vurguladı. Ve devamla, faşizmin barış diye bir hedefinin olamayacağı, bunun kendi kuruluş felsefesine aykırı olduğunun altını çizerek, faşizme karşı direnişlerin artarak devam edeceğinin vurgusu yapıldı. Ayrıca ATIF’in bu direnişlerin her zaman destekçisi olacağı, faşist sistemin er yada geç hesap vereceğinin altı çizildi.

Yürüyüş atılan sloganlar eşliğinde bitiş noktasına varıldıktan sonra, olaysız bir şekilde sona erdirildi.