Anasayfa , Haberler , Gazi Direnişinin 16. yılında Eylembirligi

Gazi Direnişinin 16. yılında Eylembirligi

TÜRKİYE | 14 – 03 – 2011 | Gazi Direnişinin 16. yılında çeşitli devrimci ve demokratik kurumlar eylembirliği yaparak , Gazi mahallesinde yapılan saldırıyı kınayan ortak bir açıklama yayımladılar. Katliamcı devletten hesap soralım başlıklı açıklamada kurumlar, örgütlü halkı hiçbir kuvvetin yenemeyeceğini belirttiler.

Açıklamanın tümü şöyle:

Gazi direnişinin 16. yılında birleşelim, örgütlenelim, katliamcı devletten hesap soralım

Bundan tam 16 yıl önce tüm dünyanın gözü önünde bu topraklarda yaşayan devrimcilere, ilericilere, demokratlara ve aydınlara, bizzat devlet eliyle yapılan bir organizasyonla İstanbul Gazi Mahallesi’nde bir katliam gerçekleştirilmiştir.

Yaşanan bu olayların ardından geçmişi itibari ile devrimci mücadele açısından önemli olan Gazi Mahallesi halkı örgütlü olmanın verdiği kazançla saldırıları püskürtmeyi başarmıştır. Günlerce devam eden sokak çatışmaları devrimcilerin direnişi ve iradelerinin sonucu kazanıma dönüşmüştür. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvetin yenemeyeceği gerçeği bir defa daha su yüzüne çıkmıştır.

Gazi de yaşanan olaylar devrimci iradenin teslim alınamayacağı, yalnızca direnen halkların kazanacağı ve örgütlü mücadelenin önemi ezilen halklar tarafından birkez daha benimsenmiştir. Yaşanan bu olaylar basit bir sağ sol çatışması değil tam aksine devlet güdümlüdür. Yükselen devrimci hareketin önüne geçmek için yapılan bir organizasyondur.

Bugün de bu böyledir. Devrimci mücadelenin yükseldiği her dönemde devlet saldırılarını artırarak pervasızca saldırmaya devam etmektedir. Bir dönem mahallemize tankıyla topuyla giremeyen devlet bugün mahallemize yoz kültürü ile girmektedir.

Bunun üstesinden gelebilmemiz için Gazi ruhuyla; direnişe, örgütlü mücadeleyle devam etmeliyiz. Biz biliyoruz ki sorunlarımızın çözümü ve gelecek güzel günler ancak ve ancak örgütlü mücadeleyle mümkündür dostlar. Bu bağlam içerisinde Gazi direnişi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Aka-Der, Alınteri, BDSP, DHF, Devrimci Yolda Özgürlük, ESP, Halk Cephesi, Kaldıraç, Kızıl Hareket, Partizan