Home , Avrupa , Fransa’da polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar

Fransa’da polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar

573c617d6ce43657e44066b1
Fransa’da cuma gününe kadar hayat adeta duracak. Hollande yönetiminin yeni iş yasası teklifini geri çekmesini isteyen sendikalar 4 günlük grev kararı aldı. Başkent Paris’teyse polis ve göstericiler arasında şiddetli çatışmalar vardı. Cumhurbaşkanı François Hollande ise geri adım atmaya niyetli değil. Hollande „bu reform geçecek“ dedi.

Yeni iş yasası Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi.

Fransa’da hollande yönetiminin yürürlüğe sokmak istediği, işten çıkartmaları kolaylaştıran ve mesai saatlerini artıran düzenleme yine binlerce göstericiyi sokaklara döktü.

Polis, havai fişek ve taş kullanan göstericilere biber gazıyla karşılık verdi.

Avrupa’nın en gösterişli metropolü, yoğun bir gaz bulutunun altına gömüldü.

Dün yaşanan şiddetli eylemlerle, günlerce devam etmesi beklenen gerginliğin startı verilmiş oldu.

Zira, yeni iş yasası sebebiyle Fransa’da hayat adeta duracak..

Birçok sektör salı gününden başlamak üzere dört günlük grev kararı aldı. Greve yol çalışanları, deniz işçileri, öğrenciler, hatta kendilerine yöneltilen şiddet eleştirilerine tepki koymak için polisler de katılıyor. Demiryolu çalışanlarının greviyse,, Euro 2016 karşılaşmalarının son bulacağı 11 temmuz’a kadar belirli aralıklarla tekrar edecek.

Fransa cumhurbaşkanı François Hollande ise sendikaların iş yasası teklifini geri çekme talebini reddetti. Hollande,, „Pek çok hükümet bu baskı yüzünden vazgeçti. Ama ben vaz geçmeyeceğim. Reformist sendikalar ve sosyalistlerin çoğunluğu bu reformu destekliyor. Ülke için gerekli olan bu reform geçecek“ dedi.