Anasayfa , Avrupa , Fransa’da Lice Katliamı Eylemleri

Fransa’da Lice Katliamı Eylemleri

20140524_163225FRANSA | 16 – 06 – 2014 | Faşist Türk devletinin son Lice saldırısında Ramazan Baran ve Hacı Baki Akdemir katledildi. Ülkede ve gerekse Avrupa’nın çeşitli kentlerinde protesto mitingleri ve yürüyüşler yapıldı. Faşist Türk devletinin Lice’de yeni karakolların yapılmasını protesto eden Kürt halkına Faşist Türk devletinin askerlerince ateş açılarak 2 kişiyi katletmesi Fransa’nın Lyon ve Mulhouse şehirlerinde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Mulhouse:

Fransa’nın Mulhouse şehrinde ATİK, Alevi Kültür Merkezi – Mulhouse, ADHF, Aveg-Kon , Kürt Kültür Merkezi , EMEP, Halkevi, PCF , NPA ve SP’nin de katılımıyla 10 Haziran günü, saat 18:30’da Porte de Jeune Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 70 kişi’lik grup Lice katliamını lanetledi. Katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlanan etkinlikte Fransızca ve Türkce bildiriler okundu. Bildirilerin ardından Türkçe ve Fransızca sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Lyon:

Güney Fransa’nın Lyon kent merkezinde saat 16’da, Kürt ulusal hareketinin önderliğinde gerçekleştirilen mitinge Partizan Lyon taraftarları da katıldı. Partizan ve YDG‘nin katliama ilişkin çıkarmış olduğu “Lice’de katliam var” bildirileri bir gün öncesinde YDG’lilerce yaygın bir şekilde Türkiyelilerin yaşadığı semtlerde dağıtıldı.
Fransızca hazırlanan dövizlerin de açıldığı protesto mitingine Partizan taraftarları da flamalarıyla katıldı. Mitingde sık sık sloganlar atıldı.
Miting sonlandırılmadan meydanda kitle adına açıklama yapıldı. YDG’nin çıkarmış olduğu bildiri alanda kitleye okundu. Açıklamada, 7 Haziran günü Lice’de iki kişinin ölümüyle sonuçlanan katliama dikkat çekilerek, AKP’nin “çözüm” aldatmacısıyla savaş hazırlıklarına hız verdiği ve Kürt ulusunun imha ve inkarına devam ettiği belirtildi.
Açıklamada Lice katliamı sert bir dille kınanırken, Kürtlerin her türlü saldırıya karşı duracak örgütlü güce sahip oldukları vurgulandı.
Açıklamada ayrıca Kürt halkının 2 yıldır Rojava’da mücadele verdiği İŞİD çetelerinin Musul’u ele geçirerek Irak Kürdistanı halkına yönelik saldırıları da kınandı.
Miting, açıklama ardından atılan sloganlarla son buldu.