Anasayfa , Avrupa , Fransa'da her 90 saniyede bir hırsızlık!

Fransa'da her 90 saniyede bir hırsızlık!

hirsizlikPARİS| 04 – 02 – 2013 | Fransa’da hırsızlık vakaları rekor bir düzeye ulaştı. Sadece 2012 yılı içerisinde 352 bin 600 hırsızlık olayı yaşandı.

Kısa bir süre önce Deux-Sèvres,  Maine-et-Loire, Charente ve Dordogne bölgelerinde ikisi kadın maskeli altı kişilik bir ekip tarafından 67 çiftlik ve evde soygun yapıldı. Franche-Comté bölgesinde 50 dolayında evde hırsızlık yapıldı. Aynı şekilde Jura bölgesinden geldiği belirtilen 20 kişilik bir çetenin Bourgogne ve Champagne-Ardenne’de soygunlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Le Figaro gazetesine göre hırsızlık olayları aşırı bir düzeye ulaştı. Suç ve Cezai Yaptırımlar Ulusal Gözlemevi (ONDRP) tarafından yapılan son araştırmaya göre 2012 yılında hırsızlığın her türünün yer aldığı 352 bin 600 olay yaşandı.  Bu da her 90 saniyede bir hırsızlık olayının yaşandığı anlamına geliyor.

Evlere yönelik hırsızlık olayları geçen yıl yüzde 8,5 dolayında artarken, bu alanda 2011 yılında da yüzde 17’lik artış ile patlama yaşamıştı.  Le Figaro, bu rakamların gerçek olayların sadece bir kısmını yansıttığını belirtiyor.  Zira, evlerine girilen ya da hırsızlık girişimi olan her 10 kişiden sadece 6’sı suç duyurusunda bulunduğunu söylüyor.

ONDRP şefi Christophe Soullez, altın fiyatlarının yükselmesinin mücevher gibi kolay taşınabilen ve kara borsada satılabilen mallar konusunda iştah kabarttığına dikkat çekiyor. Soullez; “Kırıcı çetelerin güçlü bir şekilde yükselişe geçmesi suçun cezai yaptırıma daha az açık olan ve uyuşturucu trafiği ile silahlı soygun kadar karlı bir kriminal aktiviteye kaydığına işaret ediyor” dedi.

İçişleri Bakanı Manuel Valls da evlerin korunma düzeyinin yükseltilmesi konusunda düşünmeye çağırırken, yeni bir ulusal eylem planını bu yaza kadar açıklayabileceğine işaret etti.

Le Figaro’ya göre jandarma Paris’in Pontoise bölgesindeki adli şubesinde, her ay tüm türlerde 4 bin genetik izi değerlendirme kapasitesine sahip yeni bir toplu genetik analiz merkezi uygulamaya koydu. Bu da öncekine göre on kat daha yüksek bir kapasiteyi ifade ediyor.  ANF