Anasayfa , Haberler , Demirtaş: Darbe koşulları korunuyor mücadeleye devam !

Demirtaş: Darbe koşulları korunuyor mücadeleye devam !

Selahattin Demirtaş, İzmir’de HDP’nin çağrıcılığını yaptığı “darbeye hayır, demokrasi hemen” mitinginde konuşma yaptı. Demirtaş yaptığı konuşmada “Darbe koşulları kendini koruyor” dedi ve konuşmasını “Biz demokrasiye inanan milyonlarız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve alanlarda olmaya devam edeceğiz” diyerek sürdürdüizmir

HDP’nin çağrısıyla İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenlendi. Darbeye hayır, demokrasi hemen mitingine binlerce İzmirli katıldı. DİSK, KESK. TMOBB, Halkevleri, Devrimci Parti, EMEP ve Kaldıraç’ın da katıldığı mitingde ilk olarak emek ve demokrasi güçlerinin ortak metni okundu.

Metinde “Emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçler olarak, darbecilere de, sivil dikta heveslilerine de karşı mücadelemizin, sahip çıktığımız değerlerin gereği olduğunun bilincindeyiz.” denildi.

konusmaselo

Ortak metnin okunmasının ardından sahneye çıkan Selahattin Demirtaş konuşma yaptı. Demirtaş konuşmasında;

 

OHAL uzatılmamalı ve bir an önce sonlandırılmalıdır. Darbeyle mücadele içn mecliste bir komisyon kurulmalı. Biz bunu talep ettik, diğer partiler de bunu desteklemelidir. Bu zor günleri atlatacağız. Dik durmaya devam edin. Biz demokrasiye inanan milyonlarız. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve alanlarda olmaya devam edeceğiz”