Home , Haberler , Tutsaklarla dayanışma devam ediyor

Tutsaklarla dayanışma devam ediyor

Nürnber atik dayanismaNÜRNBERG- 22 Ocak Cuma günü saat 17.00 de havanın eksi 7 derece soğuk olmasına rağmen, „Solidarität Bündnis ATİK“ in çağrısıyla Weiserturm  meydanında biraraya gelen yaklaşık 70 kişi, ATİK li devrimci tutsaklara özgürlük

şiarını bir kez daha haykırdılar.

Almanca yapılan Konuşmalarda Alman devletinin Türk devletine olan desteği teşhir edildi. Katliam ve baskıların yapıldığı Türkiye de, Türk Hükümetine destek veren Merkel in tutumu eleştirildi.

9 aydır tutsak bulunan 10 devrimci ATİK linin ve diğer tüm devrimci politik tutsakların serbest bırakılması talebi yinelendi.

100MEDIASIMAG3537Aynı gün saat 18.00 de  Nürnberg Hapishanesi önünde de bir Miting ve Hapishane çevresinde Yürüyüş yapan kitle „Erhan Aktürk Yalnız değildir“ „Tutsaklara Özgürlük“ „İçerde dışarda hücreleri parçala“ „Devrimci tutsaklar onurumuzdur“ sloganlarını gür bir şekilde attılar.

Nürnberg de ATİK çevresinin, Türkiyeli,Kürdistanlı,Alman devrimci ve ilericilerinin ATİK tutsaklarını sahiplenmesi faaliyetleri ve çalışmaları devam edecek.

20 Şubat 2016 Cumartesi günü Nürnberg`de „Almanya`da Hukuk ve 129 a/ b yasaları“ konulu bir çok Avukat, Profösör ve Hukuk insanının katılarak konuşacağı uluslararası sempozyumun yapılacağı duyuruldu.