Anasayfa , Haberler , Frankfurt’ta Mehmet Yeşilçalı için Eylem

Frankfurt’ta Mehmet Yeşilçalı için Eylem

soli_yesilcali_ffmFRANKFURT |21-01-2016| Mehmet Yeşilçalı’nın İsviçre’den Almanya’ya iadesi üzerine nihai karar verilmesine kısa bir zaman kala, dayanışma eylemleri devam ediyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde İsviçre konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

ATİK’in çağrısı üzerine gerçekleşen eylemde Konsolosluk önünde basın açıklaması okundu ve ATİK Aktivistlerine ve Devrimcilere yönelik Alman devletinin geliştirdiği saldırı konsepti üzerine bilgiler verildi, konuya dair basın açıklaması ve broşürler dağıtıldı.

İsviçre konsolosluk yetkilisi ile bir görüşme gerçekleştirildi. Konslosluğun talebi üzerine sadece bir kişinin alındığı konsolosluk binasında 15 dakikalık bir görüşme ile konu üzerine bilgi verildi ve Mehmet Yeşilçalı’nın iadesinin anti demokratik olduğu, Alman Devletinin bu antidemokratik talebinin İsviçre tarafından retedilmesi gerektiği bildirildi. Yapılan görüşmede Yeşilçalı ile dayanışma etkinliklerinin devam edeceğini ve bu eylemlerin Avrupa’nın birçok yerinde yapıldığına vurgu yapan temsilci, konuyu takip edeceklerini belirtti. Konsolosluk yetkilileri konuyu devam ileteceklerini belirterek en kısa zamanda bilgi vereceklerini dile getirdiler.

Yapılan basın açıklamasından sonra “Tüm Politik Tutsaklara Ögürlük!” sloganı atıldı ve eylem sona erdirildi.