Home , Avrupa , Frankfurt’ta Maraş, 19 Aralık ve Roboski katliamları anması

Frankfurt’ta Maraş, 19 Aralık ve Roboski katliamları anması

 1475811_1375504746031075_124827524_nFRANKFURT | 24 – 12 – 2013 | Bir aralık ayındayız yine. Kıştır,soğuktur. Üşürüz ölümlerden,katliamlardan. Üşürüz Maraş’ta kesilirken. Üşürüz Ulucanlarda, Bayrampaşa’da yakılırken. Üşürüz Roboski’de bombalanırken.

3 yıl aradam sonra dernek yerine kavuşan ATİF’e bağlı KAGEF(Kültürler Arası Gençlik Forumu) derneği çalşışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 22 Aralık tarihinde KAGEF Derneğinde, Maraş,19 Aralık ve Roboski katliamlarının anması gerçektiştirildi. Anmanın ardından ise üye toplantısı gerçekleştirildi.

Anma, katledilenler adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve bu üç katlimla ilgili resim ve görüntülerin olduğu kısa bir video gösterimi yapıldı. Video gösterimi sırasında pekçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Video gösteriminin ardından, sunumu yapan iki kişi bu katliamlarla ilgili karşılıklı şiirsel bir metin okudular. Metnin okunmasının ardından ATİK’in katliamlara yönelik çıkarttığı bildiri okundu ve anma sonlandırıldı

Sonrasında üye toplantısı gerçekleştirildi. Dernek yönetiminde yer alan iki arkadaşdernek yeri olmadan önce ve dernek yeri olduktan sonra ne gibi etkinliklerin yapıldığını kısaca anlattı. Müzik grubu çalışmaları,tiyatro çalışmaları ve yeni başlayan saz kursu anlatıldı, kadın korosu çalışmalarına yeniden başlanacağı ifade edildi. Ayrıca yeni yılda başlanacak olan folklor ve çocuk folklor çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Derneğimizi sahiplenmemiz gerektiği, derneğin kollektif üretimi ve kollektif paylaşımları gerçekleştireceğimiz bir yer olduğu ifade edildi. Yapılan öneri ve eleştrilerle birlikte üye toplantısı sona erdirildi.