Home , Avrupa , Frankfurt’ta Güneşli bir Hayır (Görüntülü)

Frankfurt’ta Güneşli bir Hayır (Görüntülü)

FRANKFURT |05.03.2017| İnsanları evinden sokaklara, meydanlara taşıyan güneşli bu ilkbahar gününde Frankfurt HAYIR Platformu‘nun ikinci standı Frankfurtlular tarafından yine büyük bir ilgiyle karşılandı. Oradan geçmekte olanları durup parolaları okumaya, sergilenen performansı izlemeye çağıran standın görselliği, hedeflenenin de üzerindeydi. İlgilenenler tarafından Platform üyelerine yöneltilen sorular zaman zaman uzun sohbetlere dönüştü. Yine, standın yanı başına kurulmuş olan sembolik demir parmaklık içinde yer alan AKP iktidarının anti-demokratik uygulamalarını, yasakları, gözaltılarını gösteren istatistiki belgeler ilgiyle okundu, fotoğraflandı.

Stantta sultan kıyafetiyle karikatürize edilmiş Erdoğan maskeli arkadaşımız gelip geçmekte olanların odak noktasıydı. İnsanlar, “Sultan” Erdoğan’ın yanında durarak hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta yarıştılar.

Yeni Kadın Erbane Topluluğu‘nun stant önünde sergilediği dayanışma amaçlı performans çok büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi.

Üyeler tarafından dağıtılan el ilanları merakla kabul edilirken aynı zamanda Platform’un böyle bir aksiyon için sokağa çıkmış olmasından coşku duyanlar duygularını platform üyeleriyle paylaştılar, desteklerini dile getirdiler.

Frankfurt HAYIR Platformunun önümüzdeki standı 11 Mart Cumartesi günü aynı yerde Brockhaus-Brunnen Zeil 87’de saat 12-15 arası gerçekleştirilecektir.

Stantta sergilenen ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve kadınların neden “Hayır” dediklerine dair bilgileri yazıların üzerine tıklayarak indirebilirsiniz. (Kaynak: hayir.eu)