Anasayfa , Avrupa , Frankfurt’ta 1 Mayıs Kutlandı

Frankfurt’ta 1 Mayıs Kutlandı

FRANKFURT | 01.05.2021 | Tüm dünya halklarına yaşatılan pandemi süreciyle, zor koşullarla karşı karşıya kalan işçi, emekçi, kadın, gençlik, LGBTİ+’lar, devletlerin dayattığı tüm zorluklara, yasaklama ve kısıtlamalara rağmen , 1 Mayıs’ı çeşitli etkinliklerle karşıladı.
Frankfurt’ta içinde Yeni Kadın, YDG ve ATİF’ in de yer aldığı bir çok demokratik-devrimci kitle örgütleri de, organize ettikleri 1 Mayıs yürüyüş ve mitingi için Frankfurt/ Hauptwache alanında bir araya gelmeye başladılar.
Her yıl DGB( Alman Sendikalar Birliği) tarafından izini alınan ve aynı güzergah üzerinden yapılan, uzunca bir yürüyüş hattı yerine bu yıl 1 Mayıs etkinliği pandemi bahanesiyle farklı bir alana kaydırıldı.
Pandemi sürecinin ikinci 1 Mayıs karşılamasını yapan kitlenin yoğun katılımı, ‘ Yasaklarınız ve kısıtlamalarınıza rağmen BURADAYIZ!’ anlamına da gelmektedir.
Taleplerin yazılı olduğu dövizler, flama ve rengarenk pankartların taşındığı eylem Frankfurt / Opernplatz Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından mitingle sonlandırıldı .