Anasayfa , APP , Frankfurt ‘ta kadınlar; “Geceler de, Sokaklar da, Meydanlar da BİZİM! Terk etmiyoruz! Buradayız! ” dediler.

Frankfurt ‘ta kadınlar; “Geceler de, Sokaklar da, Meydanlar da BİZİM! Terk etmiyoruz! Buradayız! ” dediler.

FRANKFURT|09.03.2021|Avrupa Kadın Dayanışması, feminist kadın örgütleri, LGBTİ+, YDG ve bir çok yerli, göçmen kadın kurumlarını bir araya getiren 8 Mart miting ve yürüyüşü canlı, coşkulu, taleplerin dövizlerle, pankartlarla, slogan ve konuşmalarla dile, söze geldiği görkemli bir buluşmayla gerçekleştirildi.
Frankfurt’un Opera binası /Alte Oper/ önünde rengârenk pankartları, dövizleri ve kendi renkleriyle buluşan kadınlar, etkinliklerine saat 17.00′ de mitingle başladılar. 18.30 gibi yürüyüşe geçen oldukça kalabalık kadın kitlesi, zılgıtları, her dilden sloganları, marşları, danslarıyla adeta Frankfurt sokaklarını gökkuşağı rengine boyadılar..
Kurumlar tarafından okunan bildiri ve sunulan mesajlar da, ısrarla dile getirilen başlıca talepler şunlardı:
İstanbul Sözleşmesi, bütün imzacı ülkelerde eksiksiz uygulansın!
8 Mart ücretli tatil ilan edilsin !
Kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüzlere, çocuk istismarına, LGBTİ+ bireylere yönelik nefret cinayetlerine karşı caydırıcı yasalar yapılsın!
Her kadının ulaşabileceği sağlıklı, ücretsiz, yeterli sayıda kadın barınma evleri sağlansın!
Pandemi sürecinde en önde savaşmak zorunda kalan sağlık emekçileri için ek ödeme yapılsın ve Covid 19 pandemisi meslek hastalığı olarak kabul edilsin.!
Kadın emeği yaşamın bütün alanlarında hayatî öneme sahiptir, ucuz ve değersiz emek değildir! Herkes için daha yaşanası ve eşit işe eşit ücret!
Kadının hayatını zindana çeviren ve sömürüyü katlayan “evden çalışma sistemi”ne HAYIR!
Kadınların “Benim Bedenim, Benim Kararım” taleplerine saygı duyulsun ve kürtaj hakkının önündeki tüm engeller kaldırılsın!
Bu 8 Mart’ta da kadınlar renkleriyle, öfkeleri ve isyanlariyla BURADAYIZ dediler. Akabinde belediye binasının olduğu Römer alanına doğru yürüyüş yapılarak, hep bir ağızdan söylenen marşlar, atılan sloganlarla coşkulu bir şekilde eylem sonlandırıldı.