Home , Avrupa , HER YER KOBANE HER YER DİRENİŞ!

HER YER KOBANE HER YER DİRENİŞ!

atik logoATİK | 08-10-2014 |  Türk devletinin taşeronu IŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik saldırılarına karşı YPG-YPJ güçlerinin destansı direnişi devam ederken; Türkiye’nin şehirleri alev topuna dönmüş durumda. Emperyalist efendilerinin her türlü desteğini arkasına alarak, Ezidiler, Aleviler ve diğer azınlık inançlara sahip insanları katleden IŞİD, bölgenin en örgütlü ve direnişin simgesi olan Kürt özerk bölgesine yönelik saldırısını pervasızca sürdürmektedir. IŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik saldırıları ve katliam girişimlerine karşı, Devrimciler, ilericiler ve Kürt halkı haklı ve meşru eylem hakkını kullanarak bütün şehirleri eylem alanına çevirdiler. Kobane direnişine sahiplenen yediden yetmişe duyarlı her kesim Türkiye ve Avrupa’da görkemli bir direniş sergilemektedir.

Faşist Türk devletinin AKP hükümeti bu görkemli direnişi kana bulayarak bastırmak için direnişin yoğunlaştığı bütün şehirlerde olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilan etmiş durumdadır. Tüm Türkiye’yi saran bu direnişleri engellemek ve bastırmak adına tüm kolluk güçlerini devreye koymuştur. Sokaklara taşan öfkeyi hazmedemeyen devlet güçleri bazı kentlerde polis ve askerler, bazı kentlerde ise korucular ve Hizbulkontracıları devreye koymuştur.
Başta Amed, Mardin, Van, Şırnak, Batman, Muş, Bitlis, Hakkari ve İstanbul olmak üzere Siirt, Kızıltepe ve birçok kentte şiddetli çatışmalar yükselirken, direnişler karşısında şaşkına dönerek kendi fıtratına uygun bir davranış sergileyen faşizm, onlarca insanımızı katlederek çok sayıda insanımızı yaralarken, yüzlerce direnişçiyi de tutuklamış durumdadır.
Gelinen aşamada, Türk devletinin sunduğu desteği arkasına alan IŞİD çeteleri saldırılarını Avrupa’ya da taşımış durumdalar.Almanya’nın Hamburg ve Celle kentlerinde IŞİD yanlısı çeteler Kobane ile dayanışma içinde olan başta Kürtler olmak üzere, her kesimde halkımıza yönelik saldırıda bulunmuştur. Yapılan bu saldırılar sonucunda çok sayıda kişi yaralanmıştır. Avrupa emperyalistlerinin büyütüp beslediği bu çeteler bu saldırılarını daha da yaygınlaştıracaklardır.
Başında bugüne kadar Kürt özerk bölgesini içine sindiremeyen faşist Türk devleti IŞİD’in Kobane’ye saldırması için uluslar arası kamuoyunun gözü önünde, emperyalistlerin onayını da alarak IŞİD’e her türlü desteğini açık bir şekilde sunmaktadır. Buna rağmen sınırın sıfır noktasında Türk askerinin gözü önünde sınırı geçen IŞİD, her türlü yardımı almasına rağmen Kobane direnişine takılmaya devam etmektedir.
Tarihin sayfalarına altın harflerle geçecek bu görkemli direniş şimdiden tüm ezilen mazlum halkların önemli bir simgesi haline gelmiş durumdadır. Bugün bu direnişin Avrupa’da sesi olmak için tüm duyarlı kesimleri seferber olmaya davet ediyoruz. Avrupa’nın tüm şehirlerini direnişin merkezlerine dönüştürerek Kobane direnişinin özneleri olalım. IŞİD ve Türk devletinin katliamlarını kınıyor, Kobane direnişini sahipleniyoruz…
Kahrolsun Faşist Türk Devleti ve IŞİD!
Yaşasın Kobane Direnişimiz!
Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu
Konfederasyona Karkerên ji Tirkîye li Ewropa
Konföderation der Arbeiter aus der Türkei in Europa
Confederation of Workers from Turkey in Europe
La Confédération des Travailleurs de Turquie en Europe
Confederatie van Arbeiders uit Turkÿe in Europa