Anasayfa , Dünya , Filistin saldırı altında, sessiz kalma!

Filistin saldırı altında, sessiz kalma!

filistinicinisrailekarsiboykotgirisimiAHM-26-06-2014- On gün içinde 7 Filistinli öldürüldü, 50’den fazlası çocuk 468 Filistinli tutuklandı. Siyasal İslam’ın çıtı çıkmıyor. Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi eyleme çağırıyor

Filistin bir kez daha saldırı altında. İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da, 5800’ü aşkın Filistinli tutsağın özgürlüğü için 3 Siyonist yerleşimcinin esir edilmesinin ardından İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına saldırısı başladı. On gün içinde 7 Filistinli öldürüldü, 50’den fazlası çocuk 468 Filistinli tutuklandı.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin halkının toplumsal güçleri tarafından yapılan çağrılar üzerine ve Türkiye’de yaşayan Filistin diasporası üyeleriyle beraber aldığı bir kararla Filistin ile dayanışmayı yükseltmek için, bölge halklarının mücadelesine inanan ve duyarlı olan herkesi cumartesi 17.00’da Galatasaray Lisesi önünde eyleme çağırdı.

Girişim tarafından yayımlanan açıklamada “Türkiye iktidarı ve gerici siyasal İslam hareketlerinin, kendi menfaatleri ve söylemlerinin meşrulaştırılması için bir araç olarak kullandığı Filistin ile dayanışma söyleminin artık sönümlediği bu dönemde, bölge halklarının ilerici ve özgürlükçü güçleriyle bir arada hareket edebilmek, enternasyonalist dayanışmaya inanan Türkiyeliler için de tarihsel bir görevdir” denildi.

Boykot Girişimi’nin açıklamasının tam metni:

İşgal altındaki Batı Şeria’da, 5800’ü aşkın Filistinli tutsağın özgürlüğü için 3 Siyonist yerleşimcinin esir edilmesinin ardından İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına saldırısı başladı. On günden fazla devam eden saldırı ivme kazanarak her geçen gün artıyor. On gündür, İsrail, Filistin halkına bir kere daha toplu ceza politikası uygulayarak ev baskınları, çocukları kaçırma, gençleri tutuklama, sokağa çıkma yasakları ve Filistin halkının hayatını kuşatmanın tüm yollarını deniyor. On gün içinde 7 Filistinli öldürüldü, 50’den fazlası çocuk 468 Filistinli tutuklandı.

Filistinliler işgal ile mücadele ederken, bir yandan da İsrail’le işbirliği yapan Filistin yönetiminin baskı uygulamalarına şahit oluyor. İşgal ve Filistin Yönetimi’ne karşı mücadele eden Filistin halkı tüm bu yalnızlığa rağmen mücadelesinden bir adım bile geri durmuyor. Filistinli idari tutsakların, 5 yıla yakın bir zamandır mahkeme önüne çıkartılmadan tutuklu olmalarına ve tutsaklığın kötü koşullarına karşı 62 gün önce başlattıkları açlık grevi mücadelesini sürdürüyor.

Bölge halklarının zulme karşı ayaklanmasının ardından, dış müdahalelerin ve otoriter rejimlerin saldırganlığı yüzünden üç yılı aşkındır bölgeye hâkim olan kaotik durumdan yararlanan İsrail, Filistin yurdundaki tahakkümünü sessizce arttırdı ve çok sayıda yeni yerleşim bölgesi kurarak Filistinlilerin toprağını küçük kantonlara dönüştürdü.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin halkının toplumsal güçleri tarafından yapılan çağrılar üzerine ve Türkiye’de yaşayan Filistin diasporası üyeleriyle beraber aldığı bir kararla Filistin ile dayanışmayı yükseltmek için, bölge halklarının mücadelesine inanan ve duyarlı olan herkesi çağırıyor.

Türkiye iktidarı ve gerici siyasal İslam hareketlerinin, kendi menfaatleri ve söylemlerinin meşrulaştırılması için bir araç olarak kullandığı Filistin ile dayanışma söyleminin artık sönümlediği bu dönemde, bölge halklarının ilerici ve özgürlükçü güçleriyle bir arada hareket edebilmek, enternasyonalist dayanışmaya inanan Türkiyeliler için de tarihsel bir görevdir. Bugün Deniz Gezmiş olmak, bir kere daha Filistin’in ilerici ve özgürlükçü güçleriyle dayanışma içinde olmaktan geçiyor.

Siyonist saldırganlığa karşı, Filistin halkı ve açlık grevindeki Filistin tutsaklarıyla dayanışmayı yükseltmek için uluslararası dayanışmadan, bölge halklarının mücadele birliğinden yana olan herkesi Cumartesi günü saat 17.00’da, Taksim Galatasaray Lisesi önünde bekliyoruz.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi

Etkinlik Facebook sayfası: https://www.facebook.com/events/676546009060472/

Girişimin twitter hesabı: @israileboykot