Anasayfa , Avrupa , Faşizme Karşı Omuz Omuza…

Faşizme Karşı Omuz Omuza…

stt1GÖPPINGEN |17-10-2013 | Göppingende Cumartesi günü 1500 e  yakın antifaşist, 200 kisilik bir grupla yoğun polis önlemleri altında yürüyüşte olan Neo-Nazilere karsı durmak için toplandılar.

3 aylık bir süreçtir faaliyet yürüten „Nazis Stoppen“ birlikteligi, 12 Ekim günü saat 10 itibariyle Göppingende nazilere karşı  durmak amaçlı toplanmaya başladı. Bu birlikteliğin içerisinde çeşitli kurumlar ve organizasyonlar yer almaktaydılar. Her türden antifaşist Göppingende varlığını  hissettirdi. 2000 den fazla olan polis sayısı  şehirin komple abluka altına alındığını gösterdi.

stt Helikopterler ve dinleme araçlarıyla şehirin her köşesi tutulmuştu. Ama bu kadar önlem birgün öncesinde Göppingende bir bahçede çıkan otomatik silahların sahiplerine karşı değil, o silahlarin sahiplerini durdurmaya gelenler içindi. Yürüyüş esnasında naziler halka yaptıkları  el kol hareketleriyle provokasyon yaratmak istediler. Polis bu hareketlere sessiz kalırken her köşede çoğalan Antifaşistler nazileri durdurmaya kararlıydı. Zaman zaman polisin sert müdahalesiyle karşılaşıldı ve bu müdahalelerden dolayı yaralananlar oldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polisin çembere aldığı  antifaşistler ise saat 18.30 a dogru götürüldükleri karakoldan bırakıldı.

 

Stuttgart Bölge Muhabiri