Home , Haberler , SS Siggi Öldü, Faşistler Yas Modunda

SS Siggi Öldü, Faşistler Yas Modunda

HABER MERKEZİ|13.10.2021| Geçtiğimiz Cumartesi, 500’e yakın faşist, „SS-Siggi“ takma adlı, Dortmund’lu neo-Nazi Siegfried Borchardt için düzenlenen bir anma törenine katıldı. Yıllardır Alman neo-Nazi hareketinin önderi olarak kabul gören Borchardt, 3 Ekim gecesi hastanede ölmüştü.

Faşist „Die Rechte“ partisinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 67 yaşındaki Siegfried Borchardt’ın ani ölüm sebebi, kan zehirlenmesi.

SS-Siggi’in ırkçı geçmişi

1980’lerde Borchardt, ırkçı Dortmund holigan grubu Borussen Frontun’un önde gelen isimlerinden biriydi ve 1995’te yasaklanan Alman Özgürlük İşçi Partisi’nin (FAP) Federal ve Kuzey Ren-Vestfalya eyalet başkan yardımcısıydı. 1991 yılında AIDS hastalığından ölen Michael Kühnen ve -bugün hala aktif olan- neo-Nazi Christian Worch’un çok yakın arkadaşıydı. Borchardt, diğer şeylerin yanı sıra, „Nasyonal Sosyalistler/Ulusal Aktivistler Eylem Cephesi“nin lideriydi.“Adolf Hitler’in 100. Doğum Günü Kutlamalarını Hazırlama Komitesi“nde yer aldı. FAP yasaklandıktan sonra, Borchardt faşist „Kameradschaft Dortmund“un inşasında öncü bir rol oynadı.

3 polisin öldürülmesi

Neo-Naziler şiddet kullanmaya istekli olduklarını hiç bir zaman gizlemiyordu. Örneğin, 2000 yılında Dortmund’da, neo-Nazi Michael Berger üç trafik polisini öldürdükten sonra kendi kafasına kurşun sıkmış ve Borchardt’ın önderliğini ettiği grup „Berger bizim arkadaşımızdı. 3:1 Almanya için“ afişlerini şehrin bir çok bölgesine asmıştı.

„İktidar meselesi“ ve NSU bağlantısı

28 Mart 2005’de Kampstrasse metro istasyonunda „Schmuddel“ lakablı anti-faşist Thomas Schulz’u bıçaklayan Dortmund’lu faşist Sven Kahlin de Borchardt’ın çevresinden biriydi. Yerel neo-Naziler bu eylemi selamladılar. İnternet sitelerinde“İktidar meselesi önemli bir konu, cevap bizim için tatmin ediciydi, Dortmund bizim şehrimiz!“ yazılar yayınlayarak, kanlı bıçak görselleri kullandılar.

Ayrıca, Nazi yeraltı terör şebekesinin (NSU) sorumlu tutulduğu ,Dortmund’da bir büfe sahibi Mehmet Kubasık’ın 4 Nisan 2006’da öldürülmesiyle ilişkili olan Dortmund’daki Nazi çevresinin nasıl bir rol oynadığı henüz netlik kazanmadı. 2000 yılında 3 polisi öldüren Michael Berger’in anayasal koruma makamlarının hizmetinde olduğu iddiası güncelliğini hala koruyor. Dönemin Federal Meclis üyesi CDU üyesi Erich G. Fritz’in konuya dair meclise soru önergesi, SPD ve Yeşiller’den oluşan federal hükümet tarafından „devlet güvenliği“ gerekçe gösterilerek yanıtlanmadı.

Belediye Baskını

2012 yılında, ırkçı-faşist Kameradschaft Dortmund, Nationale Widerstand Dortmund ve Kameradschaft Aachener Land yapılanmaları, anti-faşist ve devrimci örgütlerin uzun süren ısrarcı mücadelesi sonucu yasaklandı.

Daha sonra kapatılan bu yapılanmalar Die Rechte partisini kurarak yerel seçimlere katıldılar ve Dortmund yerel seçimlerinde başarı elde ettiler. 25 Mayıs 2014’te Borchardt, Ruhr metropolünün belediye meclisine partinin en iyi adayı olarak seçildi. Seçim akşamı, faşistler belediye binasında bulunan SPD, Yeşiller, Die Linke ve Piratenpartei’dan gelen politikacıları dövdüler. Bu süreç Almanya’da, „Belediye Baskını“ olarak tarihe geçti,

İki ay sonra, Borchardt Ruhr metropol konseyindeki koltuğundan istifa etti. Onun yerini neo-Nazi ekibinden Dennis Giemsch devraldı. Borchardt, Kuzey Şehir Bölge Konseyi üyesi olarak görevini sürdürdü ve faşistlerin çok sevdiği, yürüyüşlerde daimi bir konuk olarak yeridi kaldı.